Hra o Harrym Potterovi je pokračovanie pôvodného príbehu

NETKY.SK • 23 Október 2015, 15:48 • 2 min
Hra o Harrym Potterovi je pokračovanie pôvodného príbehu

LONDÝN - Pripravovaná divadelná hra o Harrym Potterovi s názvom Harry Potter and the Cursed Child bude pokračovaním pôvodného príbehu o čarodejníckom učňovi. Vyplýva to zo synopsy, ktorú zverejnili tvorcovia inscenácie. Ako prezradili, príbeh novinky sa bude odohrávať 19 rokov po udalostiach poslednej knihy Harry Potter a Dary smrti a jeho centrálnou postavou bude Harryho syn Albus Severus.

slovakia

left justify in out

"Vždy bolo náročné byť Harrym Potterom a nie je to o nič ľahšie teraz, keď je prepracovaným zamestnancom Ministerstva mágie, manželom a otcom troch detí školského veku," píše sa vo zverejnenej synopse. "Kým Harry zápasí s minulosťou, ktorá odmieta zotrvať tam, kam patrí, jeho najmladší syn Albus musí čeliť ťažobe odkazu vlastnej rodiny, o ktorý nikdy nestál. Ako sa minulosť a prítomnosť hrozivo prepájajú, otec aj syn sa učia nepríjemnú pravdu: niekedy tma prichádza z nečakaných miest," uviedli tiež tvorcovia.

 

Dvojdielne predstavenie, na ktorom sa s J. K. Rowling podieľajú aj scenárista Jack Thorne a režisér John Tiffany, uvedú na budúci rok v lete v Palace Theatre na londýnskom West Ende. Obsadenie bude tvoriť viac ako tridsať hercov a herečiek, ktorých mená zatiaľ neprezradili. "Som presvedčená, že keď publikum uvidí hru Harry Potter and the Cursed Child, pochopia, prečo sme sa rozhodli vyrozprávať tento príbeh takýmto spôsobom," vyjadrila sa v minulosti Rowling.

 

Príbehy o čarodejníkovi Harrym Potterovi odštartovala Rowling v roku 1997 knihou Harry Potter a Kameň mudrcov. Následne vyšlo ďalších šesť dielov, pričom všetky knihy sa dočkali filmového spracovania, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowling na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt. V súčasnosti vzniká trojdielna filmová adaptácia tohto počinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies