Hra Monopoly oslavuje 80. výročie: Do jednej zo škatúľ dali viac ako 20-tisíc

NETKY.SK • 5 Február 2015, 14:00 • 2 min
Hra Monopoly oslavuje 80. výročie: Do jednej zo škatúľ dali viac ako 20-tisíc

PARÍŽ - Francúzska verzia známej stolovej hry Monopoly, v ktorej hráči obchodujú s nehnuteľnosťami, oslavuje 80. výročie. Pri tejto príležitosti zamiešal jej výrobca v pondelok medzi ostatné 80 škatúľ, v ktorej nahradil peniaze z hry skutočnou hotovosťou. V jednej škatuli bude celá suma v eurách - spolu 20.580 eur, v ostatných 79 budú menšie množstvá eur, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Keď sme sa pýtali našich francúzskych zákazníkov, povedali nám, že by chceli nájsť vo svojich hrách Monopoly skutočné peniaze," povedala denníku Guardian manažérka spoločnosti Florence Gaillardová.

 

Hra Monopoly vznikla z ľudovej hry, ktorú v roku 1903 vymyslela Elizabeth J. Magie Phillipsová. Hra prešla niekoľkými zmenami a v súčasnosti je dostupná v 111 krajinách sveta v 43 jazykových mutáciách.

 

Jej francúzska verzia umožňuje hráčom kúpiť si Champs Elysées, štyri železničné stanice a ďalšie slávne bulváre Paríža.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies