Hrá Djokovič v Paríži iba kvôli bonusu?

NETKY.SK • 10 November 2011, 11:00 • 2 min
Hrá Djokovič v Paríži iba kvôli bonusu?

Hrá Djokovič v Paríži iba kvôli bonusu?

slovakia

left justify in out

imgPARÍŽ - Hrá svetová jednotka Novak Djokovič tento týždeň na turnaji BNP Paribas Masters v Paríži, len aby tak zachránil bonus 1,6 milióna amerických dolárov?

Djokovič by prišiel o 1.600.000 dolárov, ak by zrušil svoju účasť na turnaji v Paríži, kvôli opakujúcemu sa zraneniu ramena, ktoré sa ozvalo znova na turnaji v Bazileji minulý víkend.

24-ročný tenista, ktorý je svetovou jednotkou od júla 2011, v utorok trénoval a nejavil žiadne známky zranenia.

Djokovič si dnes poradil s Ivanom Dodigom z Chorvátska hladko v dvoch setoch 6-4 a 6-3, keď nečelil žiadnemu brejkbalu a upravil si štatistiku s týmto súperom na 3:0 na deviatom a zároveň poslednom turnaji ATP World Tour Masters 1000 v sezóne.

Rok 2011 je pre Djokoviča zatiaľ najlepším v kariére, keďže vyhral všetky Grand Slamy okrem French Open a päť turnajov z rady Masters a to ešte kvôli zraneniu vynechal Masters v Šanghaji, čo ho stálo 400.000 amerických dolárov zo spomínaného bonusu.

Bonus vo výške 2.000.000 dolárov sa vypláca elitním hráčomi, ktorí sa zúčastnia všetkých turnajov rady Masters.

Pravidlo ATP je navrhnuté tak, aby nalákali najlepších hráčov na turnaje Masters, a Djokovič ako svetová jednotka,nárok na bonus vo výške $2miliónov, ak by hral na všetkých turnajoch Masters. Bonus klesne na 1,6 milióna dolárov, ak vynechá jeden turnaj Masters, a keby vynechal dva takéto turnaje v sezóne tak nedostane nič.

Djokoviča čaká v 3.kole jeho krajan, Srb Viktor Troicki, s ktorým ma vysoko kladnú bilanciu vzájomných zápasov v pomere 9:1 (z toho 3:0 v tejto sezóne).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies