Hra Clybourne Park a muzikál Once získali najdôležitejšie ceny Tony

NETKY.SK • 11 Jún 2012, 11:38 • 2 min
Hra Clybourne Park a muzikál Once získali najdôležitejšie ceny Tony

Hra Clybourne Park a muzikál Once získali najdôležitejšie ceny Tony - Kultúra Divadelná hra Clybourne Park a muzikál Once, inšpirovaný rovnomenným írskym filmom z roku 2006 s českou speváčkou a herečkou Markétou Irglovou v jednej z hlavných úloh, získali

slovakia

left justify in out

img

Divadelná hra Clybourne Park a muzikál Once, inšpirovaný rovnomenným írskym filmom z roku 2006 s českou speváčkou a herečkou Markétou Irglovou v jednej z hlavných úloh, získali v noci nadnes v New Yorku najviac prestížnych amerických cien Tony.
      Clybourne Park sa stala najlepšou divadelnou hrou, Once najlepším muzikálom. Ten si na svoje konto pripísal ešte sedem ďalších cien - za herca v hlavnej úlohe, réžiu, scénu, scenár, osvetlenie, zvuk a orchestráciu. Hra Clybourne Park autora Bruca Norissa, ktorý za ňu už predtým získal Pulitzerovu cenu, už v ďalších troch kategóriách neuspela. Muzikál Once mal premiéru vlani v novembri v divadle New York Theatre Workshop.
      Najlepšími hercami v divadelných úlohách sú podľa názoru poroty 66. ročníka udeľovania ceny Tony Nina Ariandová (Venus in Fur) a James Corden (One Man, Two Guvnors). V muzikálovej branži sa nimi stali Audra McDonaldová (Gershwins' Porgy and Bess) a Steve Kazee (Once).
      Cenu Tony (Tony Award, celým menom Antoinette Perry Awards) udeľujú každoročne od roku 1947 vybraní pracovníci divadiel a novinári v rôznych oblastiach divadla, muzikálu a činohry. Udeľuje sa v takmer 30 kategóriách, pričom ju môžu získať iba predstavenia, uvedené v priebehu uplynulého roka na Broadwayi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies