Howe znova spojí Detroit s Kanadou, pomenujú po ňom most

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 11:05 • 2 min
Howe znova spojí Detroit s Kanadou, pomenujú po ňom most

DETROIT - Hokejová kariéra Gordieho Howa prepojila Kanadu s americkým Detroitom a spojenie bude ešte pevnejšie, keď po legende pomenujú nový most ponad rieku Detroit.

slovakia

left justify in out

Guvernér štátu Michigan Rick Snyder a kanadský premiér Stephen Harper vo štvrtok oznámili, že plánovaná stavba za 2,1 miliardy amerických dolárov medzi Detroitom a Windsorom bude niesť meno 87-ročného rodáka z kanadského Floralu. "Mr. Hockey" pôsobil v tíme Red Wings štvrť storočia a štyrikrát s ním získal Stanleyho pohár.


"Keď sa nad tým zamyslíme, kto by mohol symbolizovať puto medzi oboma krajinami lepšie? Kto je legendou pre Detroit, štát Michigan aj Kanadu?" položil rečnícku otázku Snyder, podľa ktorého bolo rozhodnutie jednomyseľné.


Most Gordieho Howa by mali uviesť do prevádzky v roku 2020. Cieľom stavby je odbremeniť vyťažený most Ambassador a tiež tunel medzi Detroitom a Windsorom, ktorý je príliš úzky pre kamióny.


"Znie to veľmi dobre," sprostredkoval syn Murray reakciu Gordieho Howa, ktorý sa zotavuje z októbrovej vážnej mozgovej príhody.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona