Howe presúva časť výroby do Košíc, vzniknú stovky pracovných miest

NETKY.SK • 22 December 2014, 16:06 • 2 min
Howe presúva časť výroby do Košíc, vzniknú stovky pracovných miest

KOŠICE - Na východné Slovensko presúva časť svojej výroby austrálska spoločnosť Howe a v Košiciach plánuje vytvoriť stovky pracovných miest. Spoločnosť angažujúca sa v oblasti dodávok pre automobilový priemysel sa v roku 2015 nasťahuje do logistického parku Immopark Košice, ktorého developérom je Erste Group Immorent Slovensko.

slovakia

left justify in out

Aj napriek zložitej situácii na automobilovom trhu si spoločnosť Howe vybrala košický Immopark ako najvhodnejšie miesto pre svoju expanziu. "Sme radi, že Howe prichádza práve do Košíc. Sme presvedčení, že dokážeme zabezpečiť tie najvhodnejšie podmienky pre túto investíciu a v budúcom roku budeme svedkami úspešného a slávnostného otvorenia haly s rozlohou takmer 16.000 štvorcových metrov v Immoparku Košice," uviedol konateľ Erste Group Immorent Slovensko Peter Malík.
     

Táto transakcia vytvorí pracovné príležitosti pre stovky zamestnancov na východnom Slovensku a Howe sa tak aktívne zapojí do rastu priemyslového logistického parku pri košickom letisku. "Strategický manažment a kvalitná práca našich zamestnancov presvedčila nielen zákazníkov, ale aj akcionárov, ktorí rozhodli o rozšírení prvovýroby z Austrálie aj priamo do Košíc," vysvetlil Richard Duda, generálny manažér a konateľ Howe Slovensko.
     

Spoločnosť Howe Slovensko začala svoju činnosť v roku 2005 ako dcérska spoločnosť Howe Automotive Limited Australia a postupne si prerazila cestu medzi najvýznamnejšie spoločnosti východoslovenského regiónu. Po zvládnutí krízy zažil Howe Slovensko veľkú expanziu, rozšírenie výrobných priestorov, zvýšenie kapacity výroby značiek Land Rover aj Audi. Spoločnosť zároveň otvorila tento rok novú tréningovú halu, s ktorou je tiež spojený nárast počtu zamestnancov. "Je symbolické, že práve k 10. výročiu založenia spoločnosti budeme otvárať novú výrobnú halu neďaleko od letiska. Pre budúci rok pripravujeme nové projekty, a tak verím, že v roku 2015 naviažeme na úspechy a pokrok predchádzajúcich rokov," dodal Duda.
     

Immopark v Košiciach má projektovo pripravené haly a vďaka tomu je developér schopný vo veľmi krátkom čase uspokojiť požiadavky aj veľkých priemyselných nájomcov. "Hlavnou pridanou hodnotou nášho projektu je skvelá dostupnosť, pripravenosť areálu pre priemyselnú výrobu a logistiku a v neposlednom rade aj naša schopnosť rýchlo realizovať požiadavky nájomcov," uzavrel Malík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona