Hovorkyňu litovskej prezidentky obvinili z prezradenia tajných informácií

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 07:02 • 2 min
Hovorkyňu litovskej prezidentky obvinili z prezradenia tajných informácií

VILNIUS - Daivu Ulbinaite, hovorkyňu litovskej prezidentky v pondelok obvinili z poskytovania tajných informácií médiám. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra prehľadala domy viacerých novinárov a odpočúvala im telefóny. Pokúsila sa tiež vypočuť prezidentku Daliu Grybauskaite, aby zistila, kto vyniesol správu, podľa ktorej sa Rusko pripravovalo na jej ohovorenie.
      

Grybauskaite v minulosti viackrát kritizovala generálneho prokurátora Dariusa Valysa a naznačila, že jeho postavenie je ohrozené. Odmietla vypovedať a odvolala sa na imunitu.
      

Vyšetrovanie je zamerané na únik informácií, ku ktorému došlo vlani v októbri, keď tlačová agentúra Baltic News Service citovala tajnú správu, podľa ktorej plánoval Kremeľ zdiskreditovať prezidentku bývalej sovietskej republiky zverejnením falošných informácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies