Hovorcu Zlatého úsvitu zbavili obvinenia z napadnutia ľavicových političiek

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 09:07 • 2 min
Hovorcu Zlatého úsvitu zbavili obvinenia z napadnutia ľavicových političiek

ATÉNY - Súd dnes zbavil obvinenia člena ultrapravicovej gréckej politickej strany Zlatý úsvit Iliasa Kasidiarisa, ktorý v roku 2012 v televíznej diskusnej relácii napadol dve kolegyne z ľavicovej strany. Informácie priniesla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Súd v Aténach dospel k záveru, že hovorca Zlatého úsvitu nespôsobil političkám ťažké ublíženie na zdraví, z čoho bol obvinený. Na televíznom zázname spred troch rokov je vidno, ako Kasidiaris najskôr vylial pohár vody na jednu zo žien, pričom druhú političku následne opakovane fyzicky napadol a potom odišiel. Celému útoku predchádzala vzájomná hádka a urážanie sa.

 

Súd dnes rozhodol, že útok na ľavicové političky nebol natoľko závažný, ako sa píše v obvinení. Kasidiarisa neusvedčili z napadnutia, lebo jeho obete nikdy nepodali formálnu sťažnosť, ktorá je na to potrebná.

 

Kasidiaris je jedným z viacerých členov radikálnej politickej strany Zlatý úsvit, ktorí sú stíhaní vo vyšetrovacej väzbe pre rôzne obvinenia, týkajúce sa údajného riadenia zločineckej skupiny.

Asi stovka priaznivcov Zlatého úsvitu - momentálne tretej najväčšej politickej strany v Grécku - sa dnes zhromaždila pred budovou súdu, aby Kasidiarisa podporili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies