Hovorca ukrajinskej armády: Z Ruska prešlo v noci na Ukrajinu vyše 50 tankov

NETKY.SK • 12 Február 2015, 13:41 • 2 min
Hovorca ukrajinskej armády: Z Ruska prešlo v noci na Ukrajinu vyše 50 tankov

KYJEV - Približne 50 tankov, 40 raketových systémov a 40 obrnených vozidiel prekročilo v noci nadnes hranicu z Ruska na Ukrajinu. Informoval o tom hovorca ukrajinskej armády Andrij Lysenko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kolóna podľa neho vstúpila na územie separatistickej Luhanskej oblasti cez hraničný priechod Izvaryne. "Nepriateľ naďalej posilňuje svoje sily v najnebezpečnejších oblastiach, najmä na severovýchode Luhanskej oblasti a v smere na Debaľceve," citovala Lysenka agentúra Reuters.
     

Hovorca armády povedal, že tanky a ďalšia vojenská technika prekročili hranicu "napriek vyhláseniam ruských predstaviteľov o neprítomnosti ruského vojenského vybavenia a síl na ukrajinskom území".
     

Debaľceve je mesto regionálneho významu v Doneckej oblasti, ale je jedným z najdôležitejších železničných uzlov na Ukrajine - zbiehajú sa tam totiž trate z Charkova, Mariupola, Rostova na Done, Taganrogu a Moskvy. Kvôli bojom v Donbase je teraz železničné spojenie medzi samozvanou Doneckou ľudovou republikou (DĽR) a zvyškom Ukrajiny prerušené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies