Hovorca rakúskej FPÖ zverejnil na Facebooku text nacistickej piesne

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 13:15 • 2 min
Hovorca rakúskej FPÖ zverejnil na Facebooku text nacistickej piesne

VIEDEŇ - Krajne pravicová Slobodná strana Rakúska (FPÖ) v stredu vyhodila svojho hovorcu pre oblasť Viedne Stefana Gotscharera.

slovakia

left justify in out

Dôvodom bolo zistenie, že na svojom profile na sociálnej sieti Facebook zverejnil časti textu nacistickej piesne. Podľa týždenníka Falter išlo o skladbu SS marschiert im Feindesland (SS mašíruje v nepriateľskej krajine). Reportéri sa ho na incident následne opýtali, Gotscharer však podľa vlastných slov netušil, že citát pochádza z dielne Waffen SS. Status síce neskôr vymazal, strane to však nestačilo a prišiel preto o funkciu.

Rakúski slobodní sú dlhodobo terčom podozrení, že udržiavajú kontakty s neonacistickými prívržencami. Strana zameraná najmä na kritiku emigrantov to však tvrdo odmieta. FPÖ je v súčasnosti tretím najpopulárnejším politickým zoskupením v krajine - dôveruje mu okolo 20 percent Rakúšanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies