Hovorca Matice slovenskej sa vzdal postu, dôvodom je aj údajný škandál Matice

NETKY.SK • 28 September 2010, 06:46 • 2 min
Hovorca Matice slovenskej sa vzdal postu, dôvodom je aj údajný škandál Matice

Hovorca Matice slovenskej sa vzdal postu, dôvodom je aj údajný škandál Matice

slovakia

left justify in out

img

Dlhoročného postu hovorcu Matice slovenskej (MS) sa nečakane vzdal Stanislav Bajaník. "Dištancujem sa od všetkých mediálnych a iných informácií, ktoré toho času sú uvalené na predsedu Matice slovenskej a Maticu slovenskú," zdôvodnil stručne pre TASR.
      Pripustil, že za dôvodmi je aj nedávno medializovaná informácia o tom, že Matica vložila do skrachovaného družstva 23 miliónov korún zo slovenského Národného pokladu, na ktorý sa roky zbierali Slováci. Informáciu priniesol týždenník Plus 7 dní, pričom sa odvolal na viaceré zdroje vrátane výročnej správy Nadácie Matice slovenskej za rok 2008.
      Podielové družstvo Slovenské investície (PDSI) podľa týždenníka už zrejme neuvidí spolu 26 miliónov eur, ktoré sa záhadne stratili v spoločnosti Capital Invest. O peniaze tak prídu tisícky ľudí, ktorí investovali vďaka agitácii Matice v družstve.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies