Hovorca maďarskej vlády: Brusel musí zobrať do úvahy výsledky referenda

NETKY.SK • 3 Október 2016, 09:55 • 2 min
Hovorca maďarskej vlády: Brusel musí zobrať do úvahy výsledky referenda

BUDAPEŠŤ - Počet Maďarov, ktorí v dnešnom referende odmietli migračné kvóty, je vysoký, takže to musí brať do úvahy aj Brusel.

slovakia

left justify in out

V reakcii na výsledky plebiscitu, ktorý bude zrejme neplatný pre nízku účasť, to vyhlásil hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács, informovala agentúra MTI.

 

Výsledok podľa neho zaväzuje aj maďarskú vládu a parlament, pretože výrazná väčšina voličov jednoznačne odmietla relokáciu utečencov. "Vzhľadom na to, že referendum iniciovala vláda, nemôže konať inak, než rozhodnutie považovať za záväzné," dodal.

 

Účasť Maďarov v dnešnom referende o utečeneckých kvótach by mala dosiahnuť 42 percent, pričom proti prerozdeľovaniu prisťahovalcov sa zrejme vyjadrilo až 95 percent zúčastnených voličov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky inštitútu Nézöpont, ktorého výsledky zverejnili pol hodinu pred uzatvorením urien.

 

Kvóty podporilo iba päť percent respondentov. Tento výsledok by znamenal, že proti kvótam by sa vyslovilo 3,2 milióna a za 168.000 maďarských voličov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies