Houllier odmieta Anelkove obvinenia s rasizmu

NETKY.SK • 18 Október 2015, 13:48 • 2 min
Houllier odmieta Anelkove obvinenia s rasizmu

PARÍŽ - Bývalý tréner futbalistov Francúzska a Liverpoolu Gerard Houllier odmietol obvinenia bývalého útočníka "The Reds" Nicolasa Anelku z rasizmu.

slovakia

left justify in out

Vo svojej autobiografii "Je ne marcherai jamais seul" (I Will Never Walk Alone, Nikdy nepôjdem sám) Houllier napísal, že "prvýkrát v živote videl mužov tmavej pleti ako očerveneli v tvári." Narážal na Anelkových bratov, ktorí rokovali o predĺžení jeho zmluvy s Liverpoolom.

 

Názov knihy je narážkou na pieseň "You'll Never Walk Alone" z muzikálu Carousel, ktorú si fanúšikovia osvojili ako klubovú hymnu. Anelka cez kanál YouTube uviedol, že Houllierove narážky mali rasistický podtón a vraj sa tak nestalo prvýkrát. Houllier, ktorý Liverpool doviedol k Ligovému poháru, FA Cupu a Poháru UEFA v sezóne 2000/2001, obvinenia poprel. "Je to úplne smiešne a absurdné," povedal pre nedeľňajšie vydanie francúzskeho športového denníka L'Equipe. "Je to falošné a úplne nepravdivé obvinenie. Mal som možnosť pracovať s množstvom hráčov tmavej pleti ako napríklad Ericom Abidal, Alou Diarrom, či Michelom Essienom a treba sa ich spýtať, či som rasista," dodal.

 

Anelka prišiel do Liverpoolu v decembri 2001 na krátkodobé hosťovanie. Strelil päť gólov a pomohol tímu k druhému miestu v Premier League. Po konci sezóny však dal Houllier prednosť Senegalčanovi El-Hadjimu Dioufovi a s Anelkom neuzavrel dlhodobý kontrakt. Toto rozhodnutie pobúrilo časť fanúšikov liverpoolskeho klubu. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies