Hotely boli počas sviatkov plné, Tatranci sú spokojní

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 10:13 • 2 min
Hotely boli počas sviatkov plné, Tatranci sú spokojní

STARÝ SMOKOVEC - Sviatky jari vítali vo Vysokých Tatrách najmä Slováci, vyťaženosť hotelov bola 90 percentná.

slovakia

left justify in out

„Počasie v Tatrách počas Veľkej noci síce zďaleka nepripomínalo sviatky jari, ale návštevnosť našich veľhôr to negatívne neovplyvnilo, práve naopak. Sviatočné voľné dni využili návštevníci najmä na lyžovačku, či na návštevu popradského akvaparku. Prevádzkovatelia potvrdili veľmi dobrú návštevnosť,“ informovala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry. Prišli aj návštevníci z Poľska, Maďarska či Českej republiky, okrem športovania využili hostia voľné dni aj na horskú turistiku či návštevu Tatranského ľadového dómu. Počas Veľkej noci sa najmä lyžovalo. V lyžiarskom stredisku na Štrbskom Plese sa už tradične konal karneval masiek. V nedeľu zasúťažilo rekordných 280 masiek. Najmladší účastník karnevalu s maskou mal len tri roky, najstarší 76 rokov.


Zimná sezóna sa podľa Maťašovskej Veľkou nocou vo Vysokých Tatrách nekončí. „Očakávame lyžovačku ešte aj v apríli. Okrem lyžovania si návštevníci môžu naplno užiť aj vysokohorské slnko. V prevádzke bude ešte aj Tatranský ľadový dóm na Hrebienku a nadšenci bežeckého lyžovania majú na Štrbskom Plese stále k dispozícii 26 kilometrov upravených bežeckých trás,“ dodala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies