Hotelová sieť Marriott kupuje Starwood Hotels za vyše 12 mld. USD

NETKY.SK • 16 November 2015, 16:03 • 2 min
Hotelová sieť Marriott kupuje Starwood Hotels za vyše 12 mld. USD

NEW YORK - Hotelová sieť Marriott International kupuje konkurenčnú sieť hotelov Starwood Hotels & Resorts Worldwide za viac než 12 miliárd USD.

slovakia

left justify in out

Ak sa transakcia dokončí podľa plánov, vznikne najväčší hotelový reťazec na svete.

 

Marriott International oznámila, že Starwood Hotels kupuje za 12,2 miliardy USD (11,38 miliardy eur) čiastočne v hotovosti a čiastočne formou výmeny akcií. Dokončenie transakcie, po ktorej by akcionári Starwood Hotels mali vlastniť 37 % akcií novej spoločnosti, sa očakáva v polovici budúceho roka.

 

Nová spoločnosť bude prevádzkovať na celom svete 5500 hotelov s počtom viac než 1,1 milióna izieb. Starwood Hotels prevádzkuje v súčasnosti hotely pod značkami ako Westin, Sheraton a St. Regis, zatiaľ čo Marriot International okrem rovnomennej značky kontroluje aj značky ako Marriott's Courtyard, Ritz-Carlton či Fairfield Inn.

 

Už v apríli spoločnosť Starwood Hotels oznámila, že skúma možnosti na posilnenie rastu. Reťazcu so sídlom v Stamforde (Connecticut) sa nedarilo rásť takým tempom ako jeho rivalom a hľadal riešenia, vrátane spojenia s inou sieťou. Objavili sa špekulácie, že firmu Starwood by mohla kúpiť hotelová sieť InterContinental Hotels Group, do portfólia ktorej patrí napríklad značka Holiday Inn. Neskôr sa hovorilo o možnom spojení s reťazcom Hyatt Hotels. Nakoniec sa Starwood Hotels spojí s Marriott International.

 

Prevzatie Starwood Hotels predstavuje pre sieť Marriott International ďalšiu akvizíciu v krátkom čase. Reťazec so sídlom v meste Bethesda (Maryland) v apríli kúpil kanadskú sieť Delta Hotels and Resorts, čo znamenalo vytvorenie novej jednotky medzi hotelovými sieťami v Kanade.

(1 EUR = 1,0723 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona