Hotelieri v Tatrách majú takmer všetky veľkonočné pobyty vypredané

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 13:44 • 2 min
Hotelieri v Tatrách majú takmer všetky veľkonočné pobyty vypredané

VYSOKÉ TATRY – Záujem turistov o pobyty vo Vysokých Tatrách počas veľkonočných sviatkov je podľa hotelierov v tomto roku vysoký. Mnohé z hotelov už majú naplnené kapacity a veľkonočné pobyty už pre návštevníkov neponúkajú. Záujem je najmä zo strany domácich turistov.

slovakia

left justify in out

"Slováci tvoria 85 % klientely. Zvyšok tvoria českí a poľskí návštevníci. Ide predovšetkým o stálych hostí, ale zavítajú k nám aj rodiny s deťmi," uviedol pre TASR Július Števček, obchodný manažér Hotela Sorea Urán v Tatranskej Lomnici. Podotkol, že veľkonočné pobyty sú vypredané už od januára. Podobne je na tom aj Hotel Crocus na Štrbskom Plese, ktorý je už cez veľkonočné sviatky obsadený. "Tento termín je obsadený už dva mesiace dozadu, je to veľmi žiadaný termín," informovala Sandra Lainczová z recepcie hotela. Obsadené majú aj v Hotely Sorea Trigan na Štrbskom Plese. "Veľkú noc už máme komplet obsadenú. Prichádzajú k nám najmä Slováci a Česi, zopár Poliakov, Maďarov a Ukrajincov," povedala obchodná manažérka hotela Lucia Kordiaková.

 

Pár voľných miest sa v niektorých hoteloch ešte stále nájde. "Voľné ubytovacie kapacity sú ešte v Grandhoteli v Starom Smokovci, Grandhoteli Praha v Tatranskej Lomnici, v Hoteli FIS na Štrbskom Plese. Dopredávame posledné voľné izby, takže záujemcovia by sa mali poponáhľať. Ceny s postupným vypredávaním voľných kapacít a blížiacim sa termínom stúpajú," uviedla pre TASR hovorkyňa Tatry mountain resorts Zuzana Fabianová. Voľné miesta sú najmä v menších hoteloch či v penziónoch.

 

Veľká noc vo Vysokých Tatrách láka turistov rôznorodosťou, ktorú im slovenské veľhory ponúkajú. Na Štrbskom Plese si budú môcť v nedeľu 27. marca užiť karnevalový zjazd v maskách. Netradičné lyžiarske preteky sa uskutočnia v čase od 11. do 12. h. Hotelieri si pre návštevníkov pripravili množstvo tradícií a sviatočných dobrôt. "Nebude chýbať zdobenie kraslíc, hľadanie veľkonočných vajíčok, animačný program pre deti, ale aj tradičná oblievačka a pletenie korbáčov," informovala Fabianová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies