Hosťami Iron Maiden v Žiline budú Sabaton a The Raven Age

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 16:56 • 2 min
Hosťami Iron Maiden v Žiline budú Sabaton a The Raven Age

BRATISLAVA - Švédska kapela Sabaton a anglická formácia The Raven Age budú hosťami žilinského koncertu slávnych Iron Maiden. Informáciu potvrdili organizátori podujatia, ktoré sa bude konať 6. júla na tamojšom letisku. Vstupenky na koncert sú už v predaji.

slovakia

left justify in out

Iron Maiden sa predstavia v rámci turné k najnovšiemu albumu The Book of Souls (2015). "Bude úžasné znovu vidieť fanúšikov na Slovensku. Vždy sme si hranie u vás užili. Určite vám radi zahráme naživo aj nové skladby. A keďže sme sa nejaký čas nevideli, isto pridáme aj množstvo obľúbených hitov. Myslím si, že fanúšikovia veľmi ocenia, čo sme pripravili," uviedol spevák kapely Bruce Dickinson.


Heavymetalová kapela Sabaton sa sformovala v roku 1999. Na konte má sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je nahrávka Heroes (2014). V textoch sa často inšpirujú históriou, najmä vojnami. V súčasnosti formáciu tvoria Joakim Brodén (spev), Pär Sundström (basgitara), Chris Rörland (gitara), Thobbe Englund (gitara) a Hannes van Dahl (bicie). Metalová skupina The Raven Age vznikla v roku 2009 v Londýne. Muzikanti sa doteraz prezentovali debutovou eponymnou EP nahrávkou z roku 2014. Vystupovali s interpretmi ako Mastodon, Gojira, Delain a mnohými ďalšími. Predstavili sa na festivaloch Download či Sonisphere.
Iron Maiden vznikli v roku 1975, pričom prvý, eponymný album vydali v apríli 1980. Odvtedy uviedli na trh ďalších 15 štúdioviek. Formáciu v súčasnosti tvoria okrem spomínaného Dickinsona aj Steve Harris (basgitara), Dave Murray (gitara), Adrian Smith (gitara), Janick Gers (gitara) a Nicko McBrain (bicie). Jedna z najvýznamnejších heavymetalových kapiel v hudobných dejinách má na konte BRIT Award, Grammy či Ivor Novello Award.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies