Hosszúová: Už jedno zlato by bolo neuveriteľné

NETKY.SK • 10 August 2016, 09:16 • 2 min
Hosszúová: Už jedno zlato by bolo neuveriteľné

RIO DE JANEIRO - Akokoľvek smelé boli v Riu de Janeiro olympijské ambície skvelej maďarskej plavkyne Katinky Hosszúovej, po troch prvenstvách za štyri súťažné dní sama prekvapene konštatuje:

slovakia

left justify in out

"Úžasné. Nemôžem uveriť, že mám až tri zlaté medaily." V utorok pridala tretiu na 200 m polohové preteky v olympijskom rekorde 2:06,58, predtým v sobotu ovládla najdlhšiu polohovku svetovým maximom 4:26,36 a v pondelok aj stovku znak.

Predchádzajúce tri účasti na OH nepriniesli Hosszúovej nijakú medailovú radosť, aj preto u nej bola opatrnosť namieste. "Bola by som teraz spokojná s akýmkoľvek kovom," tvrdí. V Londýne 2012 mala všetky predpoklady zažiariť, ale jej najlepším umiestnením vtedy bola až 4. priečka na najdlhšej polohovke. "Bola som vtedy taká nervózna, plná obáv - čo ak nezískam nijakú medailu? Odhodlala som sa preto brať Rio ako ktorýkoľvek iný míting. Som schopná byť naozaj len sama sebou. Už len jedno zlato by pre mňa bolo neuveriteľné, tri sú skutočne len bonus."

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Pécsu pozlátila v Brazílii všetky tri svoje finálové vystúpenia a ešte nepovedala posledné slovo. Veď prezývka Železná lady jej prischla práve za to, že si na pretekoch vždy volí takmer vražedný program disciplín. Rio nie je výnimkou, individuálne sa predstaví ešte na 200 m znak aj motýlik. "Katinka prežíva fantastické preteky. Má takú širokú škálu disciplín a v posledných rokoch sa kontinuálne zlepšuje," tvrdí jej americká rivalka Katie Ledecká.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies