Hossu nominovali na Trofej Billa Mastertona

NETKY.SK • 20 Apríl 2013, 11:01 • 2 min
Hossu nominovali na Trofej Billa Mastertona

CHICAGO - Slovenský hokejový útočník Marián Hossa je jedným z kandidátov na Trofej Billa Mastertona za vytrvalosť, športového ducha a oddanosť športu. Hokejistu Chicaga Blackhawks na ocenenie nominovala v piatok miestna pobočka Asociácie profesionálnych hokejových novinárov.

slovakia

left justify in out

Z každého klubu môžu miestni novinári nominovať jedného zástupcu, následne z nich vyberú trio finalistov a po skončení sezóny vyhlásia držiteľa trofeje.

Hossa pred rokom v play-off utrpel po zákroku Raffiho Torresa z Phoenixu vo štvrťfinále Západnej konferencie otras mozgu. Po vážnom zranení sa dokázal vrátiť a patrí medzi elitných ligových útočníkov. Počas liečenia sa v jeho myšlienkach objavovali aj pochybnosti o hokejovej budúcnosti. Liečba trvala takmer osem mesiacov, vďaka výluke v NHL však neprišiel o veľkú časť. Práve vďaka svojej vytrvalosti a návratu ho vybrali novinári z Chicaga ako kandidáta na Trofej Billa Mastertona. "Najmä na začiatku to bolo veľmi ťažké. Premýšľal som, čo sa môže stať v budúcnosti. Vďaka Bohu, všetko dopadlo dobre," hovoril pre Chicago Tribune Hossa. 

Na ocenenie ho nominovali nielen za jeho vytrvalosť pri návrate, aj za charitatívnu prácu. Nadácia Hossa´s Heroes pomáha deťom v Chicagu i na Slovensku. Nezisková organizácia sa zameriava na komunitné služby a podporu vzdelávania, ale aj pomoc s hokejovým výstrojom pre detí z menej solventných rodín. "Veľmi rád pomáham. Máme aj program na pomoc rodičom detí, ktorí nemajú peniaze na nákup výstroja, aby mohli hrať hokej. Veci sú drahé. Sú to ťažké časy pre rodičov, ale nielen na Slovensku," dodal pre Chicago Tribune Hossa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies