Hossovi to s novým "parťákom" Kaneom išlo, Quenneville: "Niekedy na krásu"

NETKY.SK • 29 September 2011, 23:50 • 2 min
Hossovi to s novým "parťákom" Kaneom išlo, Quenneville: "Niekedy na krásu"

Hossovi to s novým "parťákom" Kaneom išlo, Quenneville: "Niekedy na krásu"

slovakia

left justify in out

img

Marián Hossa sa v noci na štvrtok predstavil v prvom prípravnom stretnutí a hneď jeho Blackhawks ťažili z jeho prítomnosti. Aj keď ich súper z Detroitu nenasadil najväčšie hviezdy, v súboji tímov Pôvodnej šestky sa víťazstvo vždy ráta. To zariadil slovenský krídelník, ktorý hral v zápase netradične s novým "parťákom" na centri - Patrickom Kaneom. 
Pri nedostatku kreatívnych centrov v tíme "jastrabov" je nútený kouč Joel Quenneville využiť krídelníka Kanea na poste stredného útočníka zrejme aj počas základnej časti, kde bude hrať spolu s Mariánom Hossom. Spolupráca dvojici naprvýkrát celkom šla, po ich kooperácii vsietili Blackhawks aj víťazný gól, i keď padol v presilovke. Podobne ako v prípade Hossu, aj Kane nastúpil v rámci predsezónneho kempu v prípravnom stretnutí prvýkrát.  
"Ide stále o rovnaký šport. Budem hrať rovnako, iba niektoré veci doladím. Zrejme preto ma chceli na tejto pozícii vyskúšať, lebo si chodím hlboko pre puky, aj keď hrám krídlo. Trošku je to samozrejme iné v hre smerom dozadu, vhadzovaniach a podobne," podotkol pre Chicago Sun-Times Kane, ktorý vyhral 8 z 12 buly a činil sa aj v obrannej tretine. Väčšinu času však druhá "lajna" víťaza Stanleyho pohára z minulého roka strávila "u súpera", tretím do partie bol Andrew Brunette.
Nasadenie Kanea a Hossu do jednej útočnej formácie na krídlach už trénerský tím Chicaga skúšal, no v prvom útoku im to v minulosti vôbec neklaplo. Teraz je však situácia odlišná s Kaneom na centri. "Nenahrali sme spolu toho veľa, sem-tam sme sa obtočili okolo seba počas presiloviek, či po oslabeniach, ale naozaj nie veľa. Ale som šťastný, že s ním môžem hrať. Pokúsim sa mu nasúkať na hokejku čo najviac pukov a dostať ho do šancí, všetci vieme, ako ich dokáže využiť," reagoval Kane, ktorého doplnil Quenneville: "Išlo im to dobre. Niekedy možno príliš na krásu, ale je tam veľa súhry medzi nimi, ktoré nakoniec budú vedieť využiť na skórovanie. Páčilo sa nám to."
Hossa si uctil aj pamiatku svojho zosnulého bývalého spoluhráča z reprezentácie a kamaráta Pavla Demitru, na jeho počesť bude nosiť na korčuliach jeho "tridsaťosmičku". "Pavol bol mojim blízkym priateľom. Je to niečo, čo chcem urobiť v príprave a možno aj počas niekoľkých zápasov základnej časti," poznamenal Hossa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies