Hossovi sa darí v prvom aj druhom útoku, ZOH bude témou až po postupe

NETKY.SK • 29 November 2011, 08:34 • 2 min
Hossovi sa darí v prvom aj druhom útoku, ZOH bude témou až po postupe

Hossovi sa darí v prvom aj druhom útoku, ZOH bude témou až po postupe

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Marián Hossa patrí aj v prebiehajúcej sezóne k oporám zámorského klubu Chicago Blackhawks. Nezáleží pritom na tom, či hrá v prvom, alebo druhom útoku. Svedčí o tom jeho súčasné postavenie druhého najproduktívnejšieho hráča tímu "jastrabov".
Tridsaťdvaročný krídelník za svoju doterajšiu bodovú produkciu, keď má na konte 9 gólov a 14 asistencií, vďačí aj hviezdnym spoluhráčom. Hossa alternuje v útokoch Jonathana Toewsa a Patricka Kanea, pričom body zbiera pri oboch centroch. "Títo dvaja majú spoločné to, že obaja sú hráčmi svetovej extratriedy. To treba povedať ako prvé. Samozrejme, nájdeme aj určité odlišnosti. Povedal by som, že Kane je tvorivejší s pukom. Rád sa púšťa do kľučiek, pri ňom si človek musí predovšetkým hľadať voľný priestor. Toews je silovým typom hokejistu, tvrdým v rohoch klziska, ktorý ide dravo za pukom," uviedol pre oficiálnu stránku Medzinárodnej hokejovej federácie.
Hossa sa v rozsiahlom rozhovore stručne vrátil aj k tohtoročným MS, ktoré sa uskutočnili v Bratislave a Košiciach a vyjadril sa aj na margo ZOH 2014 v Soči. "Pre všetkých to bolo sklamanie. Snažili sme sa niečo dosiahnuť, ale hralo sa nám ťažko, boli sme pod veľkým tlakom. Nehrali sme podľa predstáv našich ani fanúšikov, no je to za nami a musíme sa pozerať dopredu," skonštatoval a v súvislosti so zimnou olympiádou dodal: "Určite to bude zmena. Mnoho starších hráčov už nebude reprezentovať a ich miesto zaujmú mladí. Uvidíme, ako to dopadne. V prvom rade potrebujeme postúpiť na olympiádu, čo je odrazový bod k ďalším úvahám."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies