Hossov prvý gól v sezóne, Halák s druhou prehrou, rekord Kiprusoffa

NETKY.SK • 14 Október 2011, 23:43 • 2 min
Hossov prvý gól v sezóne, Halák s druhou prehrou, rekord Kiprusoffa

Hossov prvý gól v sezóne, Halák s druhou prehrou, rekord Kiprusoffa - Hokej Slovenský hokejista Marián Hossa strelil v noci na piatok svoj prvý gól v novej sezóne zámorskej NHL a spolu s jednou asistenciou prispel k víťazstvu Chicaga nad Winnipegom 4 3. J

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Marián Hossa strelil v noci na piatok svoj prvý gól v novej sezóne zámorskej NHL a spolu s jednou asistenciou prispel k víťazstvu Chicaga nad Winnipegom 4:3.
"Jastrabom" pred vlastným publikom nevyšiel úvod zápasu, keď už v 8. minúte prehrávali po dvoch zásahoch Jima Slatera 0:2. Tréner domácich Joel Quenneville si po druhom góle vybral oddychový čas a jeho tímu to pomohlo. Do konca prvého dejstva sa Chicagu podarilo zmazať manko, pričom pri vyrovnávajúcom góle Patricka Kanea asistoval Hossa. Slovenský reprezentant, ktorý strávil na ľade necelých 20 minút, poslal na začiatku druhej tretiny domácich do vedenia a zápas ukončil s dvoma plusovými bodmi.
Hossa nastúpil na pravom krídle druhého útoku, ktorého centrom bol Kane, bežne hrajúci taktiež na pravom krídle. Experiment, ktorý na ľavom krídle dopĺňa Daniel Carcillo, Quennevilleovi zatiaľ vychádza. "Ešte si len na seba zvykáme. Viem, že som sa do toho zatiaľ nedostal, ale budem sa to snažiť zlepšiť na tréningoch i v zápasoch. Nikdy predtým som s Hossom nehral. Potrebujeme nájsť tú správnu chémiu, pretože obaja vyznávame rovnaký štýl hokeja," citoval portál NHL.com Kanea a na margo vzájomnej spolupráce sa vyjadril aj Hossa: "Myslím, že každý si kládol otázku, ako bude naša formácia brániť. Patrick na to odpovedal skvelým spôsobom, my sa mu snažíme pomôcť. Všetko to záleží od nás. Ak sa nám bude dariť, tréner nás nechá pokope. Ak to nepôjde, zvolí iné zloženie útokov."
Menej dôvodov k spokojnosti mal slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorého St. Louis prehralo v Dallase 2:3. Halák zneškodnil 21 striel "hviezd", výkonom ho však zatienil domáci Kari Lehtonen. Fínsky gólman zastavil až 36 streleckých pokusov súpera, v novom ročníku dosiaľ inkasoval len štyri góly zo 117 striel a v mužstve si ho nevedia vynachváliť. "Viac už od neho ani nemôžeme žiadať. S určitosťou môžem tvrdiť, že nám už stihol vyhrať dva zápasy," vyhlásil tréner Dallasu Glen Gulutzan.
Debakel domáceho tímu videli diváci v Ottawe. Zo začiatku tomu nič nenasvedčovalo, keďže "senátori" sa na začiatku 5. minúty ujali vedenia presilovkovým gólom Michala Michálka. Hostia ale v ďalšom priebehu herne dominovali, súpera prestrieľali celkovo 39:16 a konto bývalého spoluhráča z tímu "lavíny" Craiga Andersona zaťažili siedmimi gólmi. Vysoké víťazstvo sa zrodilo aj v New Yorku, kde tamojší "ostrovania" zdolali Tampu Bay 5:1. Štyrmi bodmi (2+2) sa na ich víťazstve podieľal John Tavares. "Povedal som si, že musím viac strieľať. Hrali sme jednoducho, posielali puky na bránu a vyplatilo sa to," povedala draftová jednotka spred dvoch rokov.
Nový klubový rekord dosiahol brankár Calgary Miikka Kiprusoff, ktorý pri víťazstve 4:1 nad Monrealom dosiahol už 263. víťazstvo v drese "plameňov", čím predstihol Mika Vernona. "Potrebovali sme zvíťaziť, vstup do sezóny sme si predstavovali inak než dvoma prehrami. V tomto dueli sme však celý tím hrali oveľa lepšie," skonštatoval fínsky brankár.
Strelecký účet v novom ročníku si otvoril aj ruský kanonier Alexander Ovečkin, ktorý jedným gólom prispel k triumfu Washingtonu nad Pittsburghom 3:2 po samostatných nájazdoch. Nájazdový rozstrel rozhodol tiež duel medzi New Jersey a Los Angeles, v ktorom napokon uspeli domáci "diabli".
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies