Hossov golfový areál zabrzdili trenčianske úrady

NETKY.SK • 10 Február 2014, 15:16 • 2 min
Hossov golfový areál zabrzdili trenčianske úrady

TRENČÍN – Projekt golfového a športovo-relaxačného areálu Mariána Hossu v Trenčíne bude meškať.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je, že druhostupňový orgán zrušil územné rozhodnutie, ktoré vydalo mesto. Vec sa tak vracia späť na trenčansku radnicu, čo má za následok zdržanie celého projektu. „My sme ako prvostupňový orgán viazaní názorom druhostupňového, takže zareagujeme tak, ako musíme – teda zopakujeme konanie, čo spravidla trvá dva až tri mesiace. Potom bude vydané rozhodnutie nanovo,“ povedal vedúci útvaru stavebného, životného prostredia, dopravy a investícií Ján Forgáč. Hossova spoločnosť Hoss Corp chce vybudovať a prevádzkovať deväťjamkový golfový areál spoločne so športovo-rekreačnou zónou a verejným parkoviskom na ploche asi jedenástich hektárov, pričom pol hektára by mala tvoriť športovo-relaxačná zóna.

 

Odbor výstavby a bytovej politiky Okresného úradu v Trenčíne vytkol mestu dve veci. Jedna z nich je, že momentálne nie je právoplatne rozhodnuté o výrube náletových drevín. Podľa názoru úradu je tiež potrebné takúto stavbu povoľovať aj v stavebnom konaní. „Vecne nám nič vážne vytknuté nebolo, napríklad že by sme nezhodnotili nejaké pripomienky a že by sme sa nejakým námietkam nevenovali,“ povedal Forgáč. Zástupca investora Miroslav Kubis sa k téme odmietol vyjadriť. 

 

K projektu mali viacero pripomienok miestni rybári a aktivisti. Tí riešili v pripomienkovacom konaní najmä bezpečnosť a neobmedzený prístup rybárov k vode. „Okresný úrad uznal naše námietky, ale vo výrokovej časti nebolo definované pre stavebníka, ako ich chcú zabezpečiť,“ povedal člen Slovenského rybárskeho zväzu Anton Beták. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies