Hossa začal šiestu stovku asistencií v NHL, Minnesota musí zabojovať

NETKY.SK • 27 Apríl 2013, 07:14 • 2 min
Hossa začal šiestu stovku asistencií v NHL, Minnesota musí zabojovať

CHICAGO - Slovenský hokejista Marián Hossa z Chicaga začal šiestu stovku asistencií v zámorskej NHL, keď sa podieľal v piatkovom zápase proti Calgary na presnom zásahu Jonathana Toewsa.

slovakia

left justify in out

Blackhawks už majú istotu zisku Prezidentskej trofeje pre najlepší tím základnej časti, súboj s Flames však nepodcenili a vyhrali 3:1. O výsledku rozhodla prvá tretina, v ktorej dali domáci dva góly. Marián Hossa strávil na ľade takmer 15 minút, Michal Handzuš vyše trinásť.

New York Islanders nastúpili v Buffale bez obrancu Ľubomíra Višňovského, ktorý dostal pred play-off voľno na doplnenie síl. Domáci Sabres sa s fanúšikmi rozlúčili víťazstvom 2:1 po samostatných nájazdoch. Obranca Andrej Sekera pred odchodom do Helsínk na majstrovstvá sveta odohral vyše 23 minút. Brankár Ryan Miller vychytal vo svojom 500. zápase v NHL víťazstvo vďaka 30 úspešným zákrokom. 

Minnesota zdramatizovala situáciu v boji o play-off v Západnej konferencii, keďže prehrala doma s Edmontonom 1:6. Dôležitý duel Wild nezvládli a namiesto oslavy postupu do play-off budú musieť o vyraďovaciu časť ešte tvrdo bojovať v sobotu na diaľku s Columbusom a Detroitom. Na výhre Colorada nad Phoenixom má najväčšiu zásluhu Matt Duchene, ktorý v stretnutí asistoval a rozhodol aj rozstrel samostatných nájazdov. 

Výsledky piatkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 
Buffalo - New York Islanders 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0) 
Góly: 24. Flynn (Vanek), rozhodujúci sam. nájazd Vanek - 48. K. Aucoin (A. MacDonald) 

Chicago - Calgary 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) 
Góly: 10. P. Kane (Sharp, Keith), 14. Toews (Saad, MARIÁN HOSSA), 48. Kruger - 31. Butler (Stempniak, Street) 



Minnesota - Edmonton 1:6 (0:3, 0:3, 1:0) 
Góly: 50. M. Koivu (Coyle) - 1. Potter (R. Smyth, Eberle), 9. T. Hall, 19. Potter (Eberle, Gagner), 25. Eberle (R. Smyth, Gagner), 31. Jakupov (T. Hall), 34. Jakupov (T. Hall, Šmíd) 

Phoenix - Colorado 4:5 po sam. nájazdoch (2:3, 1:1, 1:0 - 0:0, 0:1) 
Góly: 4. Schlemko (Chipchura, Bissonnette), 9. Vermette (Yandle, Boedker), 36. Klinkhammer (B. Gordon, Yandle), 46. Vermette (Stone, Yandle) - 14. S. Elliott (Duchene, Parenteau), 17. Parenteau (J. Mitchell, P. Šťastný), 18. Bordeleau (Duchene, Vincour), 40. R. O´Reilly (Barrie, Duchene), rozhodujúci sam. nájazd Duchene



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies