Hossa už trénuje naplno, vrátiť by sa mal vo štvrtok proti St. Louis

NETKY.SK • 2 Apríl 2013, 14:19 • 2 min
Hossa už trénuje naplno, vrátiť by sa mal vo štvrtok proti St. Louis

CHICAGO - Po šiestich vynechaných dueloch pre bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela by sa mal slovenský hokejový útočník Marián Hossa vrátiť do zostavy tímu NHL Chicago Blackhawks vo štvrtkovom domácom zápase proti St. Louis Blues. Podľa zámorských médií Hossa už od začiatku týždňa trénuje naplno s mužstvom a jeho zaradenie do zostavy je otázkou najbližších dní.

slovakia

left justify in out

Spolu s Hossom by mal ofenzívu "jastrabov" vystužiť po zranení aj ďalší produktívny útočník Patrick Sharp. "Obaja sú veľmi blízko návratu. V stredu sa definitívne rozhodneme," uviedol kouč Joel Quenneville, ktorý je v súvislosti s dvoma oporami opatrný a nechce nič uponáhľať. Líder Západnej konferencie má prakticky istú účasť vo vyraďovacích bojoch a tak je pre trénera Chicaga najdôležitejšie, aby mal najlepších hráčov fit pre rozhodujúcu časť sezóny.

Hossa vynechal šesť zápasov od duelu 18. marca proti Coloradu. "Zlepšuje sa to, ale určite mi ešte pár extra dní oddychu pomôže. Chvíľu ešte počkať je v tomto momente rozumnejšie," vyhlásil slovenský forvard v pondelok v reakcii na to, že proti Nashvillu ešte nefiguroval v zostave. V skrátenej sezóne zatiaľ  zaznamenal Hossa 13 gólov a 10 asistencií v 28 stretnutiach a je stále tretím najproduktívnejším hráčom tímu.

Sharp pre ESPN uviedol, že nastúpi, až keď bude stopercentne v poriadku. "Ešte to nie je úplne ono. Ak by sa hral rozhodujúci siedmy zápas v play off, rozhodne by som na ľade nechýbal. V tomto prípade ale radšej počkám, a keď budem pripravený, pôjdem do toho." V tejto sezóne je Chicago bez prehry v riadnom čase, keď na zápasovej súpiske figurovali spoločne Hossa i Sharp. Blackhawks sa v noci na utorok posilnili o ďalšieho slovenského útočníka Michala Handzuša, ktorý prišiel výmenou zo San Jose.

Hossa utrpel silný otras mozgu minulý rok v apríli, keď ho nedovoleným zákrokom zastavil Raffi Torres z Phoenixu Coyotes a zotavoval sa až do polovice novembra. Vo februári tohto roku mal zasa menší otras po súboji s hráčom Vancouveru Jannikom Hansenom, ale po  troch dňoch sa hlásil fit.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona