Hossa už trénoval s tímom Chicaga, úvodný duel sezóny asi stihne

NETKY.SK • 28 September 2013, 08:15 • 2 min
Hossa už trénoval s tímom Chicaga, úvodný duel sezóny asi stihne

CHICAGO - Slovenský hokejový útočník Marián Hossa po zranení v hornej časti tela začala v piatok opäť trénovať so spoluhráčmi z tímu Chicago Blackhawks. Všetko nasvedčuje tomu, že Hossa stihne 1. októbra úvodný duel základnej časti NHL, v ktorom sa Chicago predstaví doma proti Washingtonu Capitals.

slovakia

left justify in out

Slovenský hokejista, ktorý vynechá posledné prípravné zápasy, trénoval ešte vo štvrtok individuálne. Jeho zdravotný stav sa však zlepšil a po tréningu v hale United Center sa cítil dobre. "Verím, že prvý zápas sezóny stihnem," cituje 34-ročného Hossu portál ESPN. "Uvidíme, ako sa to vyvinie. Snažím napredovať deň za dňom. Bude to dlhý rok s množstvom zápasov. V posledných sezónach som odohral dosť zápasov v NHL. Chcem sa uistiť, že moje telo je na to už pripravené. Ak budem musieť vynechať zopár kôl, tak to urobím. Ak však budem môcť nastúpiť, teda že sa budem cítiť a 100%, tak budem hrať."  

Hossa dohrával minulú sezónu v zlom zdravotnom stave. V druhom zápase finálovej série play off proti Bostonu utrpel bolestivé zranenie v oblasti chrbta. Posunula sa mu platnička, ktorá tlačila na nerv a tak nemohol podávať stopercentný výkon. Tretí duel vynechal, v ďalších síce opäť hral, ale nie naplno. So spoluhráčmi sa napokon tešil zo zisku Stanleyho pohára, jeho druhého v kariére. V lete hrozila Hossovi operácia, po viacerých konzultáciách s lekármi sa jej napokon vyhol a do prípravného kempu Chicaga sa zapojil hneď od začiatku a v plnom nasadení.

Tréner jastrabov Joel Queneville rovnako verí, že Hossa duel s Washingtonom stihne. "Hossa toho veľa nakorčuľoval. Myslím, že v najbližších dňoch sa vráti do zostavy mužstva. Už je mimo hru asi mesiac, ale ak sa bude cítiť fit, tak ho pošleme do zápasu. Ak sa to nepodarí, tak mu dáme čas na doliečenie. Definitívne sa rozhodneme v utorok, v deň zápasu," povedal Quenneville.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona