Hossa s gólom a asistenciou, úspešný aj Chára s dvoma asistenciami

NETKY.SK • 2 Február 2011, 13:01 • 2 min
Hossa s gólom a asistenciou, úspešný aj Chára s dvoma asistenciami

Hossa s gólom a asistenciou, úspešný aj Chára s dvoma asistenciami

slovakia

left justify in out

img

Slovenský útočník Marián Hossa sa v noci na stredu podieľal gólom a asistenciou na víťazstve Chicaga nad Columbusom 7:4 v jednom z 12 nočných zápasov zámorskej NHL.
      Hossa, ktorý svojím gólom v poslednej minúte spečatil víťazstvo hostí, napriek dvom kanadským bodom skončil zápas s jedným mínusovým bodovom. Jeho krajan a spoluhráč Tomáš Kopecký nazbieral až tri mínusky. Ako rozhodujúci okamih stretnutia sa ukázal oddychový čas, ktorý si tréner "jastrabov" Joel Quenneville vybral v prostrednom dejstve za stavu 3:2 pre domácich, ktorí strelili dva góly v rozpätí 42 sekúnd. Hráči obhajcu Stanleyho pohára otočili štyrmi gólmi skóre vo svoj prospech a zápas dotiahli do víťazného konca. "Ťažko niekto očakával, že strelíme štyri góly v rade. Človek nechce, aby takýmto spôsobom musel odpovedať na nepriaznivé skóre. Zdá sa však, že oddychové časy nás dokážu nakopnúť," uviedol pre portál nhl.com Jonathan Toews, ktorý v zápase strelil gól v oslabení a pridal dve asistencie.
      Rovnako dve asistencie si pri triumfe Bostonu na ľade Caroliny v pomere 3:2 pripísal kapitán "medveďov" Zdeno Chára. "Hurikáni" podľahli Bostonu už tretíkrát za posledných 15 dní. Chára napriek tomu vyhlásil, že Caroline patrí uznanie. "Sme radi, že sa nám darí víťaziť. Súper hral vo vysokom tempe a jeho šikovní hráči nás vedeli dostať pod tlak. Dokázali sme však vyslať na brankára na Cama Warda, ktorý chytal vynikajúco, dostatok striel na to, aby sme vyhrali," uviedol Chára.
      Asistenciu si na konto pripísal aj útočník New Yorku Rangers Marián Gáborík, no jeho tím podľahol Pittsburghu 3:4 po samostatných nájazdoch. V nájazdovom rostrele sa podarilo skórovať až v siedmej sérii Dustinovi Jeffreymu a práve na Gáboríka padla ťarcha nutnosti vyrovnať, no gólman "tučniakov" Marc-Andre Fleury jeho pokus zneškodnil. "Nájazdy sú vždy napínavé. Keď sa mi v nich darí, teším sa tomu a dokáže ma to povzbudiť. Nájazdy trénujeme takmer každý deň, preto je skvelé, keď to vyjde aj v samotnom zápase," vyhlásil Fleury.
      Nájazdy sa dostali k slovu aj v súboji Minnesoty s Los Angeles, keď v riadnom hracom čase ani predĺžení sa nepodarilo skórovať ani jednému tímu. V rozstrele padol jediný gól z hokejky Pierra-Marca Boucharda. "Králi" v zostave s Michalom Handzušom, ktorý strávil na ľade vyše 19 minút, pritom v prebiehajúcej sezóne doteraz vyhrali všetkých päť rozstrelov a naopak brankár "divochov" Niklas Bäckström neuspel v ôsmich rozstreloch v rade.
      V dueli Tampy Bay s Philadelphiou uspeli domáci po víťazstve 4:0. V drese "letcov" sa predstavil aj obranca Andrej Meszároš, ktorý ešte v predošlej sezóne obliekal dres "bleskov". Hrdinom zápasu sa stal brankársky veterán v bráne Tampy Dwayne Roloson, ktorý pochytal všetkých 38 striel súpera. "Nemyslím si, že som ja vyhral duel. Mužstvo hrá skvele. Ja mám dostatok šťastia, aby som predvádzal úspešné zákroky," uviedol 41-ročný gólman, ktorý prišiel do Tampy na začiatku roka z New Yorku Islanders.
      Možná konfrontácia brankárov Petra Budaja a Jaroslava Haláka sa napokon nekonala, keďže súboj St. Louis s Coloradom odložili pre snehovú búrku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies