Hossa priblížil Chicago k finále Stanleyho pohára

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 06:50 • 2 min
Hossa priblížil Chicago k finále Stanleyho pohára

LOS ANGELES - Slovenský hokejista Marián Hossa priblížil Chicago k finále Stanleyho pohára. Trenčiansky odchovanec strelil v 70. sekunde tretej tretiny po asistencii Michala Handzuša víťazný gól štvrtého finále Západnej konferencie NHL na ľade Los Angeles.

slovakia

left justify in out

Blackhawks zdolali Kings 3:2 a súperovi pripravili prvú prehru v domovskom Staples Centre po šestnástich dueloch od 23. marca. Chicago vedie v sérii 3:1 a už v sobotu v domácom United Centre môže oslavovať postup do finále play-off. 

"Dnes sme bojovali od začiatku do konca. Našli sme napokon cestu k úspešnému zakončeniu. Sme hrdí, že sme v Los Angeles vyhrali aspoň jeden zápas," povedal v pozápasovom rozhovore pre NBC Sports Marián Hossa, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu duelu. Pre slovenského krídelníka bol gól druhým víťazným v tejto sérii a celkovo siedmym v tohtoročnom play-off. Rýchlu akciu založil Johnny Oduya, ktorý našiel od vlastnej modrej na červenej čiare číhajúceho Handzuša. Kings chybne striedali, na ľade zostal zo zadákov iba Jake Muzzin. V prečíslení prihral Banskobystričan nekrytému Hossovi, ktorý pálil z prvej. "Len som videl, ako prebral puk v strednom pásme a potiahol ho po ľavej strane. Boli sme v prečíslení, urobil to excelentne a ja som sa snažil len strieľať z prvej do otvoreného priestoru," popísal rozhodujúci moment duelu Hossa, ktorý odohral 19:06 min a mal tri strelecké pokusy. Handzuš strávil na ľade necelých trinásť minút. 

Chicago sa dokázalo vo štvrtok vyrovnať s absenciou kľúčového obrancu Duncana Keitha, ktorý pauzoval pre trest. Blackhawks vyrovnali v prvej i druhej tretine jednogólový náskok súpera. Na Hossov gól už obhajcovia Stanleyho pohára nenašli odpoveď. Aj vo štvrtok bol oporou "čiernych jastrabov" Corey Crawford. "Náš tím hral skvele, nepustil súpera do veľa šancí. Väčšinou sme ich držali v dostatočnej vzdialenosti od bránky. Bolo to výborné," uviedol Crawford, ktorý v zápase kryl 19 striel. 

Domáci Kings doplácali na chyby v strednom pásme. Aj rozhodujúci moment duelu sa zrodil po zaváhaní. "Stratili sme príliš veľa pukov, po ktorých sa Chicago dostávalo do prečíslení. Dalo tak dva góly. Ak chceme uspieť a pomýšľať na Stanleyho pohár, musíme sa podobných chýb vyvarovať. Dúfam, že sa z tejto lekcie ešte poučíme," povedal obranca Kings Drew Doughty. 

V Los Angeles ešte sériu nebalia, najradšej by si spomenuli na vlaňajšok. Pred rokom Kings vyhrali z jedenástich duelov play-off na klziskách súperov až desať, tentoraz len jedno z ôsmich. "Musíme sa poučiť z chýb. Ideme do Chicaga a chceme tam vyhrať. Sústredíme sa na najbližší zápas," uviedol obranca Kings Matt Greene. 

Vstup do stretnutia vyšiel lepšie domácim. V 4. min trafil presne od modrej čiary Slava Vojnov. V 14. min vyrovnal ôsmym presným zásahom vo vyraďovacej časti Bryan Bickell. V úvode druhej tretiny nerozohraný Sheldon Brookbank, ktorý nahradil v zostave Keitha, neubránil pred Crawfordom Dustina Pennera a Kings išli opäť do vedenia. Rozhodnutie mal na hokejke Justin Williams, ale z brejku neprekonal Crawforda. Krátko pred druhou prestávkou vyrovnal na 2:2 Patrick Kane a po jej skončení prišla akcia slovenského dua Handzuš, Hossa. "Pred zápasom sme sa rozprávali o sérii Kings doma. Verili sme, že ju prelomíme. Napokon sa nám to podarilo," doplnil Marián Hossa. "Čaká nás radostná cesta domov, ale už myslíme na ďalší zápas. Verím, že doma bude opäť búrlivé prostredie," tvrdil tréner Chicaga Joel Quenneville. 

Výsledok štvrtkového štvrtého finálového zápasu Západnej konferencie hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá): 
Los Angeles - Chicago 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) - stav série: 1:3 

Góly: 4. Vojnov (Clifford, Fraser), 23. Penner (J. Carter, Toffoli) - 14. Bickell (Frolík, Hjalmarsson), 39. P. Kane (Bickell, Hjalmarsson), 42. MARIÁN HOSSA (HANDZUŠ, Oduya) 
Mariána Hossu (Chicago) vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies