Hossa oficiálne ukončil hráčsku kariéru, Chicago vyradí dres s jeho 81-kou

NETKY.SK • 8 Apríl 2022, 07:18 • 2 min
Hossa oficiálne ukončil hráčsku kariéru, Chicago vyradí dres s jeho 81-kou

CHICAGO – Slovenský hokejista Marián Hossa v noci na piatok oficiálne ukončil hráčsku kariéru. Rozlúčil sa symbolicky v drese Chicaga, s ktorým zažil v minulosti v NHL najúspešnejšie obdobie a trikrát získal Stanleyho pohár. Pred domácim zápasom so Seattlom (0:2) podpísal s bývalým klubom jednodňovú zmluvu.

slovakia

left justify in out

Blackhawks počas prvej tretiny oznámili, že v budúcej sezóne slávnostne vyradia Hossov dres s číslom 81. Niekdajší útočník „jastrabov“ sa tak zaradí medzi legendy klubu. Stane sa v poradí ôsmym hráčom Chicaga, ktorému sa dostane takejto pocty.

 

img

 

Pod stropom haly United Center už visia dresy Glenna Halla (číslo 1), Tonyho Esposita (35), Pierre Pilotea a Keitha Magnusona (obaja 3), Bobbyho Hulla (9), Denisa Savarda (18) a krajana Stana Mikitu (21). Hossovu 81-ku už nebude môcť nosiť žiadny iný hráč Chicaga.

 

img

 

„Ako dieťa snívate, že si raz zahráte v NHL, najlepšej lige na svete. Potom je vaším cieľom vyhrať Stanleyho pohár. Nikdy som však nemal ambíciu, aby raz vyradili moje číslo, alebo aby som sa stal členom Siene slávy, no zrejme sa niekomu páčila moja hra za tie roky a ocenil moje úspechy,“ povedal 43-ročný bývalý krídelník podľa nhl.com.

 

Hossa odohral svoj posledný súťažný zápas v sezóne 2016/2017. Pre zdravotné problémy musel následne vynechať ročník 2017/2018. Trpel alergiou na výstroj, ktorá mu spôsobovala kožné problémy. Do NHL sa napokon už nevrátil.

 

Možno vás zaujme: Ukrajina sa domnieva, že v prípade návštevy pápeža by Rusko pozastavilo inváziu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies