Hossa odštartoval kemp Chicaga bez bolestí, chrbát preveria až zápasy

NETKY.SK • 13 September 2013, 11:18 • 2 min
Hossa odštartoval kemp Chicaga bez bolestí, chrbát preveria až zápasy

SOUTH BEND - Slovenský hokejista Marián Hossa absolvoval vo štvrtok v plnom nasadení úvodný tréning prípravného kempu Chicaga Blackhawks. Bolesti chrbta, s ktorým mal problémy v závere uplynulej úspešnej sezóny, síce necítil, jeho stav ale preveria až ostré súboje v prípravných dueloch.

slovakia

left justify in out

"Je to lepšie, chrbát je výrazne silnejší," povedal Hossa pri odchode z ľadu Univerzity Notre Dame v Indiane, kde má Chicago svoj prechodný domov až do začiatku budúceho týždňa. "Chcem to ale vyskúšať v zápasoch, pretože potrebujem sám seba otestovať, či som v poriadku alebo nie."

Slovenský útočník dohrával minulú sezónu v zlom zdravotnom stave. V druhom zápase finálovej série play off proti Bostonu utrpel bolestivé zranenie v oblasti chrbta. Posunula sa mu platnička, ktorá tlačila na nerv a tak nemohol podávať stopercentný výkon. Tretí duel vynechal, v ďalších síce opäť hral, ale nie naplno. So spoluhráčmi sa napokon tešil zo zisku Stanleyho pohára, jeho druhého v kariére.

V lete hrozila Hossovi operácia, po viacerých konzultáciách s lekármi sa jej napokon vyhol. "Zatiaľ to vyzerá tak, že to bolo správne rozhodnutie. Pre mňa je teraz najdôležitejšie nič neuponáhľať a kompletne sa vyliečiť. Leto nebolo dlhé, napriek tomu som si doprial dostatok oddychu a s prípravou som začal opatrne. Rovnako ako keď som sa zotavoval z otrasu mozgu," vysvetlil 34-ročný Hossa pre ESPN. "Dnes som sa na ľade cítil fajn, chrbát nebolel. To je pre mňa podstatné. Ak by som mal čo i len malé pochybnosti, určite by som nekorčuľoval a nešiel do žiadneho kontaktu."  

Kouč Blackhawks Joel Quenneville netajil spokojnosť, že jedna z opôr jeho tímu sa zapojila do tréningu hneď od začiatku. "Je fajn vidieť ho na ľade, pripraveného ísť naplno. Uvidíme, ako to zvládne v ďalších dňoch," povedal tréner jastrabov na margo slovenského krídelníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona