Hossa: Nálada je skvelá, ale ešte nič garantované

NETKY.SK • 20 September 2016, 10:22 • 2 min
Hossa: Nálada je skvelá, ale ešte nič garantované

TORONTO - Keď sa Leon Draisaitl dostal do nájazdovej pozície v predĺžení pondelkového súboja Európa verzus Česko na Svetovom pohári v hokeji, Anže Kopitar si bol takmer istý gólom.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný rodák z Kolína nad Rýnom zoči-voči Petrovi Mrázkovi nezaváhal a spečatil druhé víťazstvo európskeho výberu na turnaji osmičky elitných svetových tímov zložených takmer výlučne z hráčov NHL. Európania zvíťazili nad Čechmi 3:2 po predĺžení.

 

"Ak mám byť úprimný, na 90% som bol presvedčený, že sa to skončí gólom. Momentálne sa mu darí a len málokto ho vie zastaviť. Verím, že mu to ešte chvíľu vydrží," povedal o Draisaitlovi Anže Kopitar, slovinský kapitán Európanov na Svetovom pohári.

 

Synovi bývalého 146-násobného nemeckého reprezentanta Petra Draisaitla to gólovo "sype". Tri góly dal Švédom v poslednom prípravnom zápase pred SP a potom už priamo v Toronte sa presným zásahom podieľal na triumfe nad USA a aj Českom. Mimochodom, Draisaitlov otec je rodák z Karvinej, prvé kroky v hokeji robil v Slezane Opava a dnes trénuje HC Pardubice. "Pri nájazde je to vždy 50 na 50, či uspejete proti brankárovi alebo nie. Dôležité je správne sa rozhodnúť a ja som si vybral strelu. Mal som aj šťastie, že mi to vyšlo. Tento gól považujem za veľmi dôležitý, lebo bol rozhodujúci v zápase proti silným Čechom na veľkej hokejovej scéne," uviedol strelec víťazného gólu Draisaitl.

 

Piati slovenskí hráči korčuľujúci vo výbere Európy boli pri chuti. Predviedli dovedna 18 striel na českú bránku, prím hrali Marián Gáborík so siedmimi a Marián Hossa s piatimi pokusmi. Úvodný gól zápasu však strelil obranca Zdeno Chára, ktorý z ťažkej pozície od ľavého mantinelu trochu nečakane prekonal súperovho brankára Petra Mrázeka. Európania majú dve víťazstvá, v tabuľke 4 body a veľkú šancu postúpiť do semifinále. "Nabrali sme ako mužstvo veľké sebavedomie. Nálada je výborná, ale viem, že dobre zvládnuté dva zápasy nám ešte nič negarantujú," cituje Mariána Hossu portál denníka Chicago Tribune. Tréningový kemp Chicaga pred novou sezónou NHL sa začne už tento piatok, ale 37-ročný slovenský útočník na jeho začiatku zrejme bude chýbať. Ak Európania postúpia do semifinále, chvíľu sa ešte zdrží v Toronte. "Toto je výborný tréningový kemp - hrať proti najlepším hokejistom na svete. Je rozdiel hrať prípravné zápasy proti tímom, ktoré skúšajú nových hráčov pred sezónou," pridal postreh Marián Hossa. Kanadský server Sportnet priniesol aj jeho vyjadrenie ku krajanovi Chárovi, ktorý pol roka pred dovŕšením štyridsiatky je stále platným hráčom nielen Bostonu v NHL, ale aj jedným z lídrov európskeho výberu v Toronte. "Je to jeden z najviac rešpektovaných hráčov v hokeji. Sme dobrí priatelia, v Trenčíne bývame na rovnakej ulici. Pre mňa je stále veľká česť nastúpiť s ním v jednom tíme na medzinárodnej akcii. Platí to nielen o slovenskej reprezentácii, ale aj o tomto výbere Európy," skonštatoval uznanlivo Hossa.

 

Na Európanov čaká v poslednom vystúpení v A-skupine SP papierovo najťažší súper - domáca Kanada. Aj prehra im za istých okolností bude stačiť na prienik do semifinále, ale mix rôznych národností, ale najmä hokejovej kvality, chce viac. "Máme za sebou historické tri dni s týmto tímom. Do turnaja sme vstupovali s kurzom 33:1 podľa bookmakerov v Las Vegas, je to zábavné. Naši hráči to však nebrali ako prekážku. Verili, že niečo môžu dosiahnuť, a to sa im aj podarilo. Som na nich hrdý, v krátkom čase sa dali dokopy a fungujú ako jednoliata skupina. Za 25 rokov trénerskej praxe som nezažil situáciu, aby sa hráči tak rýchlo zomkli a obetovali jeden za druhého. Sme dostatočne pevní a ešte sme neskončili," povedal tréner Ralph Krueger na tlačovej konferencii po súboji s Českom.

 

Na margo stredajšieho súboja proti Kanaďanom Krueger poznamenal: "Nedávame góly z presiloviek, ale zatiaľ sme to ani nepotrebovali. Proti Kanade však musíme ešte vylepšiť svoj výkon a verím, že prídu aj nejaké presilovkové góly. Naším krédom je zlepšovať sa zo zápasu na zápas a chceme v tom pokračovať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona