Hossa má od trénera privilégium: Tréningové úľavy

NETKY.SK • 5 Február 2014, 14:11 • 2 min
Hossa má od trénera privilégium: Tréningové úľavy

CHICAGO - Ak má niekto z hokejistov Chicaga u trénera Joela Quennevilla nejaké privilégium, tak potom je to Marián Hossa.

slovakia

left justify in out

Keď si skúsený 35-ročný útočník vypýta deň bez tréningu, dostane ho. Počas uplynulého týždňa Hossa vynechal dvakrát ranné rozkorčuľovanie a tiež tréning pred odchodom na turné po klziskách súperov. Dôvod je prostý - Hossa už nie je najmladší a jeho telo si vyžaduje viac oddychu ako v prípade mladších spoluhráčov. Ide však len o tréningy, nikdy nie zápasy. V tých odohrá svoje tradičné penzum minút a pomáha Blackhawks aj svojou nemalou produktivitou.

"Je skvelé, keď v niektoré dni nemusím ísť na ľad a môžem popracovať na iných veciach v posilňovni alebo telocvični. Potom sa na ľade cítim lepšie," cituje Hossu server ESPN Chicago. "Ak telo povie, že chce odpočinok, tak mu ho treba dopriať. Vzhľadom na tie dlhé roky v NHL, čo má Hossa za sebou, môže kedykoľvek požiadať o také privilégium," vyhlásil tréner Quenneville. Hlavný kouč obhajcu Stanleyho pohára svojmu slovenskému útočníkovi maximálne dôveruje. "Ak by som nebol presvedčený o tom, že bude stopercentne pripravený na zápas, tak ho z ľadu nepustím," vysvetlil Quenneville. 

Trénerovi Chicaga vôbec neprekáža fakt, že Hossa by mal byť jedným z lídrov slovenského tímu na blížiacich sa ZOH v Soči. "Nemyslím si, že olympijské hry sú dôvodom na jeho vynechávanie niektorých tréningov," podotkol Quenneville. 

Hossa dosiahol 23 gólov a 25 asistencií v 53 zápasoch, ktoré odohral v tejto sezóne. V januári si pripísal 9 gólov a 3 asistencie a v prvých dvoch februárových zápasoch zakaždým prihrával na gól. V štatistike plus/mínus patrí s 24 plusovými bodmi medzi najlepších piatich hráčov profiligy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona