Hossa je nadšený: Konečne môžeme začať hrať

NETKY.SK • 7 Január 2013, 11:34 • 2 min
Hossa je nadšený: Konečne môžeme začať hrať

Hossa je nadšený Konečne môžeme začať hrať - Hokej Slovenský hokejista Marián Hossa prijal správu o ukončení lockoutu v zámorskej NHL s nadšením. Keď som v nedeľu ráno vstal, hneď sa mi dostala do uší tá novinka.

slovakia

left justify in out

imgSlovenský hokejista Marián Hossa prijal správu o ukončení lockoutu v zámorskej NHL s nadšením. "Keď som v nedeľu ráno vstal, hneď sa mi dostala do uší tá novinka. Sú to skvelé správy. Môžeme obrátiť list a konečne začať hrať," teší sa hviezdny útočník Chicaga Blackhawks, ktorý poskytol rozhovor denníku Chicago Sun-Times.

Trenčiansky odchovanec utrpel vlani v apríli počas série 1. kola play-off proti Phoenixu po nešetrnom zákroku Raffiho Torresa otras mozgu a musel podstúpiť náročnú liečbu. Dlhé mesiace bojoval s bolesťami hlavy a ďalšími pootrasovými symptómami, ktoré mu znepríjemňovali bežný život. V novembri dostal od lekárov konečne "zelenú" k súťažnému návratu a v súčasnosti je pripravený kedykoľvek nastúpiť. "Som späť v normále. Neviem sa dočkať, kedy budem hrať," vyznal sa starší z bratov Hossovcov.

Jeho liečba trvala niekoľko mesiacov. Vďaka lockoutu však mal dostatok času na zotavenie. "Keď som sa v septembri vrátil na ľad po zranení, bol som presvedčený, že som pripravený, no mýlil som sa. Mal som však more času na prípravu a mohol som tak popracovať na kondičke. Veľkú prácu pritom odviedol kondičný tréner Paul Goodman, Kevin Delaney, ktorý má na starosť korčuliarsku prípravu i ostatní tréneri Chicaga, ktorí na mňa dozerali, keď som tu štyri či päť týždňov v septembri zarezával. Som im za to nesmierne vďačný," pokračoval Marián Hossa, ktorý kvôli výluke nevynechal jediný profiligový duel.

Lockout priniesol slovenskému krídelníkovi ešte jedno pozitívum - mal viac času venovať sa svojej rodine. Mohol tak byť pri svojej dcérke Mii a vychutnať si jej životné "míľniky". "Mohol som s ňou stráviť fúru času. Videl som ju robiť prvé kroky a nezmeškal som aj ďalšie podobné veci. To bolo jedno z mála plusov na tomto lockoute," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies