Hossa hviezdil, k víťazstvu Chicaga pomohol dvoma gólmi a zranil sa

NETKY.SK • 20 Február 2013, 12:31 • 2 min
Hossa hviezdil, k víťazstvu Chicaga pomohol dvoma gólmi a zranil sa

Hossa hviezdil, k víťazstvu Chicaga pomohol dvoma gólmi a zranil sa - Hokej Slovenský hokejový útočník Marián Hossa inkasoval v nočnom zápase zámorskej NHL tvrdý úder do hlavy a opäť mu hrozí otras mozgu. Stalo sa to v domácom súboji jeho Chicaga, ktoré z

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa inkasoval v nočnom zápase zámorskej NHL tvrdý úder do hlavy a opäť mu hrozí otras mozgu.

Stalo sa to v domácom súboji jeho Chicaga, ktoré zvíťazilo nad Vancouverom 4:3 po predĺžení a nájazdoch. Jastrabi tak vyrovnali rekord v počte zápasov od začiatku ročníka, v ktorých získali aspoň bod. Rovnaká 16-zápasová šnúra sa okrem nich podarila iba Anaheimu Ducks v sezóne 2006-07.

Hossa v druhej tretine dvoma gólmi zvýšil vedenie Chicaga na 3:1 a svoje osobné štatistiky si vylepšil na 14 bodov (8+6). Duel však nedohral. V 42. minúte ho v súboji trafil tvrdo do zadnej časti hlavy Jannik Hansen, ktorý sa snažil zasiahnuť letiaci puk. Hossa sa okamžite zviezol na ľad, kde ostal asi minútu ležať. Nakoniec sa zdvihol na nohy, no z klziska mu museli pomôcť tréneri a zápas už nedohral. Hossu nakoniec vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

"Obaja sme vyskočili za pukom. On ho chytil skôr a keď som padal, tak som na neho trochu dopadol. Zjavne som ho trafil do zadnej časti hlavy, to mi povedal rozhodca. No pre mňa je ťažké povedať, čo sa tam stalo. Viem, čo si prežil v minulej sezóne. Asi každý v hokejovom svete to vie. Ale znova opakujem, je to hokej a keď idete za pukom, idete za pukom," opísal situáciu Hansen.

"Hossa mal skvelý zápas, hlavne druhý gól mu vyšiel. Po zápase vyzeral v poriadku, ale viac budeme vedieť až v stredu. Takže dúfame, že to tak bude," povedal tréner Chicaga Joel Quenneville.

"Ešte si musím prezrieť záznam, ale ten zákrok sa mi nepáčil a nepáčil sa mi ešte viac, keď som videl chalana ako je 'Hoss' ležať na ľade. Už si niečím takým prešiel predtým. Dúfam, že je v pohode,"uviedol pre nhl.com spoluhráč Patrick Sharp. "Je to škaredé a nešťastné. Dúfam, že je to len malé zranenia a čoskoro bude späť. Videl som záznam a je evidentné, že Hansen nešiel po puku," pridal sa kapitán "jastrabov" Jonathan Toews.

Chicago sa zatiaľ k jeho stavu oficiálne nevyjadrilo, no vedenie sa obáva najhoršieho, že by mohol mať znova otras mozgu, keďže podobný "hit" ho vyradil vlani z hry na viac ako osem mesiacov. Hossu v apríli tvrdo napadol Raffi Torres z Phoenixu Coyotes, slovenský krídelník utrpel ťažký otras mozgu a lekári mu povolili hrať až v decembri. Torres dostal za svoj zákrok ramenom až 25-zápasový trest.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona