Hossa gólom poistil triumf 'Hawks, Gáborík má 50 kanadských bodov

NETKY.SK • 20 Február 2012, 08:13 • 2 min
Hossa gólom poistil triumf 'Hawks, Gáborík má 50 kanadských bodov

Hossa gólom poistil triumf 'Hawks, Gáborík má 50 kanadských bodov - Hokej  Slovenský hokejový útočník Marián Hossa spečatil gólom víťazstvo Chicaga v nedeľňajšom zápase zámorskej NHL nad St. Louis Blues 3 1.

slovakia

left justify in out

img

 Slovenský hokejový útočník Marián Hossa spečatil gólom víťazstvo Chicaga v nedeľňajšom zápase zámorskej NHL nad St. Louis Blues 3:1. Bodovo sa v noci sa presadil aj kanonier newyorských Rangers Marián Gáborík, ktorý sa podieľal na víťaznej gólovej akcii v predĺžení a pripísal si jubilejný 50. bod v sezóne. Rangers vyhrali nad Columbusom 3:2. 
      "Jastrabi" ešte na začiatku záverečného dejstva prehrávali 0:1, no v 45. minúte vyrovnal Duncan Keith, po ňom sa trafil do čierneho aj Dave Bolland a 50 sekúnd pred koncom duelu pridal poistku do prázdnej bránky Hossa. Tridsaťtriročný krídelník tak v prebiehajúcej sezóne nazbieral už 58 bodov za 23 gólov a 35 asistencií.
      Hráči Detroitu natiahli sériu domácich výhier už na 23. zápasov, keď si poradili so San Jose tesne 3:2.
      Rangers našli rozhodujúci gólový recept na zdolanie najsleabšieho tímu súťaže až 22 sekúnd po začiatku predĺženia. Pohľadnú akciu pred gólom vymyslel Gáborík, ktorý si okrem asistencie pripísal do štatistík aj päť striel, menší trest a plusku. 
      Hviezdny výkon 48 eliminovaných striel vyniesol pre brankára Niklasa Bäckströma i jeho Minnesotu víťazstvo 2:0 nad obhajcom víťazstva Stanleyho pohára z Bostonu. Kapitán Bruins Zdeno Chára pri absolútne najvyššej minútovej porcii zo všetkých korčuliarov na ľade (26:50 min) pokračoval v zbieraní mínusiek, ktorých má na konte v poslednej šestici duelov spolu deväť. 
      V dueli Slovákov "z juhu" sa viac darilo Anaheimu Ľubomíra Višňovského, ktorý v Sunrise zdolal Floridu Tomáša Kopeckého 2:0. Slovenský obranca si pripísal dve trestné minúty a jednu strelu, útočník Panthers mal mínusku a Jonasa Hillera skúšal prekonať jednou strelou. 
      
      výsledky:
      Chicago - St. Louis 3:1 /za domácich Hossa 1+0/, Buffalo - Pittsburgh 6:2, Detroit - San Jose 3:2, Minnesota - Boston 2:0, Montreal - New Jersey 1:3, Florida - Anaheim 0:2, Dallas - Nashville 2:3, NY Rangers - Columbus 3:2 pp /za domácich Marián Gáborík 0+1/, Winnipeg - Collorado 5:1, Edmonton - Vancouver 2:5   

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies