Hossa dvoma gólmi v Halákovej sieti ovládol individuálne štatistiky

NETKY.SK • 19 Október 2010, 11:50 • 2 min
Hossa dvoma gólmi v Halákovej sieti ovládol individuálne štatistiky

Hossa dvoma gólmi v Halákovej sieti ovládol individuálne štatistiky

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Marián Hossa sa v noci na utorok vďaka dvom gólom v súboji so St. Louis Blues dostal s 11 bodmi na čelo kanadského bodovania zámorskej NHL. So siedmimi gólmi je zároveň najlepším kanonierom. Hossa prekonal krajana Jaroslava Haláka v súperovej bránke dvakrát v priebehu 151 sekúnd, na druhý gól mu prihral ďalší Slovák Tomáš Kopecký. Chicago nakoniec zvíťazilo 3:2 po predĺžení.
      "Jastrabi" ťahali na domácom ľade za kratší koniec povrazu až do 54. minúty, keď sa Hossovi podarilo prekonať dovtedy nepriestrelného Haláka a hneď počas nasledujúceho striedania aj vyrovnať. V následnom predĺžení domáci vyšachovali obranu St. Louis a Patrick Sharp zavŕšil gólom do poloprázdnej brány dokonalý obrat v zápase. "Cítim sa skvele. Som zdravý a to je vec číslo jeden. Rameno aj koleno držia. Korčuľujem s istotou a aj vedenie puku je lepšie ako povedzme v play off, keď som bol limitovaný zranením," uviedol Hossa.
      Až do prvého Hossovho gólu sa zdalo, že hlavnými hviezdami budú Halák (napokon 30 úspešných zákrokov) a útočník David Perron, ktorý sa postaral o dvojgólové vedenie hostí. "Z nášho pohľadu to bol frustrujúci zápas, z ktorého sa musíme čo najskôr otriasť. Presilová hra v závere postavila domácich na nohy. Je ťažké ubrániť hráča Hossovho formátu. Mali sme šance, no posledné slovo povedali oni," skonštatoval Perron.
      NY Rangers bez zraneného Mariána Gáboríka podľahol pred vlastným publikom Coloradu 1:3. Vo víťaznom tíme nedostal príležitosť slovenský brankár Peter Budaj. Na víťazstve "lavíny" sa dvoma gólmi podieľal 22-ročný krídelník Chris Stewart, pre ktorého to bol štvrtý a piaty presný zásah v sezóne. O jeden gól tak predstihol svojho o tri roky staršieho brata Anthonyho, ktorý oblieka dres Atlanty. "Medzi nami funguje zdravá súťaživosť. Teší ma, že aj on sa strelecky presadzuje. Ak ma prestrieľa, budem sa z jeho radosti tešiť aj ja. Je dobré, že sa vzájomne posúvame ďalej," uviedol Stewart.
      New York Islanders ukončili štvorzápasovú víťaznú šnúru Toronta víťazstvom 2:1 po predĺžení. V drese "ostrovanov" odohral vyše 19 minút obranca Milan Jurčina, ktorý si na konto pripísal jednu strelu. Rozhodujúci gól zápas strelil rodák z Toronta John Tavares. "Bol to skvelý záver. Na streľbe som pracoval celé leto. Než som sa oprel do puku, zišlo mi na um, že by ho pred bránou mohol niekto tečovať. Priznám sa, nevidel som to presne, len zrazu sa začali chlapci tešiť. Je to výborný pocit," uviedol Tavares, ktorý v piatich zápasoch proti Torontu nastrieľal už štyri góly.
      Gólovú prestrelku videli diváci v Tampe Bay, kde domáci zdolali Dallas 5:4. "Blesky" si triumfom napravili pošramotenú reputáciu, keďže v predchádzajúcom dueli utrpeli na ľade Floridy debakel 0:6. Mužstvo okolo Stevena Stamkosa nechcelo nechať nič na náhodu a súpera prestrieľalo jednoznačne 44:19, pričom "hviezdy" v priebehu prvých dvoch tretín vystrelili na domácu bránu iba 10 pukov. Hoci Tampa viedla už 5:2, o víťazstvo sa strachovala do posledných sekúnd, keďže hostia na piaty gól odpovedali už po 13 sekundách a minútu pred záverečnou sirénou strelil kontaktný gól James Neal. "Musíme viac strieľať. Súperovho brankára sme nevyskúšali tak, ako bolo potrebné. Možno keby sme mali 30 striel, vyhrali by sme," vyhlásil hosťujúci útočník Brad Richards.
      V poslednom zápase si Pittsburgh poradil s Ottawou 5:2, pričom o víťazstve domácich rozhodla už prvá tretina, ktorú "tučniaci" vyhrali 3:0. Hoci v druhom dejstve znížil Daniel Alfredsson na 1:3, "senátori" inkasovali v polovici zápasu v rozpätí 25 sekúnd ďalšie dva góly. "Tento tím mám skutočne rád, keď hráme to, na čo máme. V súčasnosti však nevieme zo seba dostať to najlepšie a stále sme jeden krok pozadu," uviedol švédsky útočník.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies