Hossa dvakrát asistoval, Kopecký raz, Jurčina iba na tribúne

NETKY.SK • 15 November 2011, 02:05 • 2 min
Hossa dvakrát asistoval, Kopecký raz, Jurčina iba na tribúne

Hossa dvakrát asistoval, Kopecký raz, Jurčina iba na tribúne

slovakia

left justify in out

img

Dovedna tri slovenské body ozdobili noc na pondelok v zámorskej hokejovej NHL. Útočník Chicaga Marián Hossa prispel dvoma asistenciami k výhre jeho Blackhawks nad Edmontonom 6:3, kým ďalšia gólová prihrávka centra Floridy Tomáša Kopeckého dokázala iba zmierniť prehru Panthers 2:3 s Philadelphiou.
Starší z bratov Hossovcov sa v posledných dvoch dueloch etabloval ako nahrávač, po dvoch asistenciách proti Calgary pridal ďlšie dve v domácom stretnutí s Edmontonom. Tridsaťdvaročný útočník bol na ľade najviac času spomedzi všetkých útočníkov (20:49 min) a vďaka dvom nazbieraným plusovým bodom mu patrí už 2. priečka v lige v tomto ukazovateli. O jeden viac než Hossa, 14 plusiek má na konte iba stredný útočník bostonských "medveďov" Tyler Seguin. V kanadskom bodovaní patrí Hossovi 19. priečka za 18 získaných bodov. 
Iľja Bryzgalov pustil na Floride za svoj chrbát iba 2 z 33 striel domácich Panthers a Philadelphia si zaknihovala výhru 3:2. Z Kopeckého celkovo šiestej asistencie a deviateho bodu v sezóne ťažil 8 sekúnd pred koncom Čech Tomáš Fleischmann, no jeho gól už iba stanovil konečný stav stretnutia. Slovák strávil na ľade 20:41 min, čo je jeho novým sezónnym maximom. Jeho krajan Andrej Meszároš v drese hostí sa prezentoval iba jednou strelou. 
NY Islanders prehrali vo Vancouvri 1:4 v zostave bez slovenského zadáka Milana Jurčinu, kotrému prischla úloha siedmeho obrancu a zápas presedel iba v hľadisku. Anaheim bez zraneného Ľubomíra Višňovského prehral doma 2:3 s agilnou Minnesotou, ktorá po výhre vedie tabuľku Severozápadnej divízie. 

výsledky:
Florida - Philadelphia 2:3 /za domácich Tomáš Kopecký 0+1/, Chicago - Edmonton 6:3 /v domácom drese Marián Hossa 0+2/, Anaheim - Minnesota 2:3, Vancouver - NY Islanders 4:1
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies