Hossa bude chýbať Chicagu dva týždne

NETKY.SK • 29 Október 2010, 11:58 • 2 min
Hossa bude chýbať Chicagu dva týždne

Hossa bude chýbať Chicagu dva týždne

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa bude pre zranenie chýbať svojmu zámorskému zamestnávateľovi Chicagu Blackhawks dva týždne. O dĺžke Hossovej absencie v piatok informoval tréner Joel Quenneville.
      Kouč "jastrabov" uviedol, že Hossa utrpel bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela, ktoré si však nevyžaduje operáciu. "Nie je to vážne zranenie, do dvoch týždňov by mal byť späť. Bude schopný robiť nejaké cviky, aby sa udržal vo forme," citoval Quennevillove slová denník Chicago Sun Times.
      Tridsaťjedenročný krídelník pred začiatkom minulej sezóny podstúpil operáciu pravého ramena, pre ktorú vynechal úvodných 22 zápasov. Hossa nedohral stredajší zápas s Los Angeles, keď sa z ľadu vytratil na začiatku druhej tretiny po odohraní niečo vyše 10 minút. Jeho odchodu do šatne predchádzala zdanlivo nevinná kolízia s útočníkom "kráľov" Jarretom Stollom. "Neviem, či Stollov zákrok bol príčinou Hossovho zranenia. To je ťažké povedať," dodal Quenneville.
      Hossa je jedným z hlavných ťahúňov obhajcu Stanleyho pohára. Slovenský kanonier je s 11 bodmi (7+4) v 11 zápasoch zatiaľ druhým najproduktívnejším hráčom "jastrabov" v sezóne. "Potrebujeme ho späť. Je významnou súčasťou nášho tímu. Aj keď práve nedáva góly, skvele plní úlohy, ktorými ho poverí kouč," povedal útočník Patrick Sharp.
      Chicago na miesto zraneného Hossu s najväčšou pravdepodobnosťou povolá hráča z farmy Rockford IceHogs, ktorý dostane prvú šancu v súboji s Edmontonom Oilers.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies