Hossa asistoval, Budaj v premiére inkasoval päť gólov

NETKY.SK • 18 Február 2013, 00:07 • 2 min
Hossa asistoval, Budaj v premiére inkasoval päť gólov

Až v siedmom zápase rozbiehajúcej sa skrátenej sezóny zámorskej NHL našli hokejisti Chicaga prvého premožiteľa. Stalo sa tak v noci na štvrtok v Minnesote, kde podľahli 2:3 po samostatných nájazdoch. Slovenský útočník "jastrabov" Marián Hossa si svoje osobné štatistiky rozšíril o jeden bod za asistenciu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný krídelník v 7. minúte rozbehol rýchlu akciu, pri ktorej prihral Jonathanovi Toewsovi a kapitán Chicaga strelou medzi betóny brankára Josha Hardinga poslal hostí do vedenia 2:1. Pre Hossu to bola štvrtá asistencia v sezóne a s deviatimi bodmi figuruje v ligovej produktivite na 9. mieste. Blackhawks však tesný náskok neudržali, na začiatku druhej tretiny vyrovnal Cal Clutterbuck a v tretej sérii nájazdov rozhodol o výhre Wild Matt Cullen. "Posledné tri či štyri zápasy boli veľmi vyrovnané, no dokázali sme v nich nájsť cestu k víťazstvu. Dnes sme boli opäť blízko dvoch bodov, mali sme šancu v predĺžení, no tentoraz to nevyšlo," hodnotil duel pre zámorské médiá Toews. Napriek prehre Chicago s 13 bodmi stále tróni na čele celej NHL. Hossa počas takmer 18-minútového pobytu na ľade vyslal tri strely a okrem asistencie si pripísal aj jednu plusku.

Po prvý raz dostal v bránke Montrealu šancu Peter Budaj, no bol to trpký návrat, pretože jeho mužstvo v Ottawe ťahalo za kratší koniec a prehralo 1:5. Slovenský muž s maskou odchytal celý duel a mal 22 úspešných zákrokov. Tréner "Habs" Michel Therrien Budaja za prehru nevinil. "Petrovi sme to veľmi neuľahčili, prehrali sme veľa súbojov pred našou bránkou. Príliš veľké množstvo vylúčení narušilo náš herný rytmus," vyhlásil. Budaj po záverečnej siréne uviedol, že sa cítil na zápas dobre pripravený. "Náš celkový výkon však nebol dostatočne kvalitný na to, aby sme si zaslúžili dva body. Teraz sa musíme pozviechať a pripraviť na ďalší duel," povedal banskobystrický rodák. Viac sa darilo jeho náprotivkovi, Craig Anderson v bránke Senators pochytal vo svojom jubilejnom 300. vystúpení v NHL 32 striel súpera a v doterajších šiestich sezónnych štartoch v riadnej hracej dobe ešte ani raz neprehral.

Ďalším brankárskym hrdinom noci bol Roberto Luongo z Vancouveru. Kanadský gólman, ktorého meno sa v uplynulých mesiacoch viackrát skloňovalo v súvislosti s možnou výmenou, pomohol 24 úspešnými zásahmi k víťazstvu Canucks nad Coloradom (3:0). Pre olympijského šampióna z roku 2010 to bolo 61. čisté konto v profiligovej kariére a 33. v drese kosatiek, čím rozšíril klubový rekord.

Kojoti z Phoenixu zatiaľ stále hľadajú vlaňajšiu skvelú formu. V stredajšom súboji s Edmontonom boli radi aj za zisk bodu, ktorý im vystrelil 19 sekúnd pred treťou sirénou Nick Johnson, keď vyrovnal na 1:1. V predĺžení rozhodol o víťazstve Oilers ruský nováčik Naiľ Jakupov, pre minuloročnú draftovú jednotku to bol štvrtý gól v sezóne.
      
Sumáre zápasov NHL:

OTTAWA - MONTREAL 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Góly: 8. O'Brien, 28. Alfredsson, 30. Zibanejad, 32. Phillips, 55. Neil - 6. Plekanec. Brankári: Anderson - BUDAJ, strely na bránku: 27:32. Diváci: 19.620.

MINNESOTA - CHICAGO 3:2 pp a sn (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 2. Cullen, 21. Clutterbuck, rozhodujúci samostatný nájazd Cullen - 6. Shaw, 7. Toews (HOSSA). Brankári: Harding (7. Bäckström) - Crawford, strely na bránku: 25:32, Diváci: 18.550.

PHOENIX - EDMONTON 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Góly: 60. N. Johnson - 5. Petrell, 64. Jakupov. Brankári: Ch. Johnson - Dubnyk, strely na bránku: 28:21. Diváci: 12.955.

VANCOUVER - COLORADO 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 8. Garrison, 36. Lapierre, 49. Kassian. Brankári: Luongo - Varlamov, strely na bránku: 23:24. Diváci: 18.910.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies