Hossa a Kopecký zostávajú v NHL, cena pre Cháru, Sedin po Sedinovi

NETKY.SK • 11 Apríl 2011, 07:54 • 2 min
Hossa a Kopecký zostávajú v NHL, cena pre Cháru, Sedin po Sedinovi

Hossa a Kopecký zostávajú v NHL, cena pre Cháru, Sedin po Sedinovi - Hokej Hokejisti Chicaga síce nevyužili šancu sami rozhodnúť o postupe do play off NHL, ale podobne ako noc predtým NY Rangers aj oni sa dočkali spásy od nezainteresovanú klubu. Minnesota

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Chicaga síce nevyužili šancu sami rozhodnúť o postupe do play off NHL, ale podobne ako noc predtým NY Rangers aj oni sa dočkali spásy od nezainteresovanú klubu. Minnesota v úplne záverečnom zápasy základnej časti zdolala Dallas 5:3 a umožnila tak čiernym jastrabom obhajovať trofej v vo vyraďovacích bojoch o Stanleyho pohár. Tento rezultát je smutný pre trénera slovenskej reprezentácie Glena Hanlona, ktorý by bol býval v záverečnej fáze prípravy na MS rád privítal útočníkov Mariána Hossu a Tomáša Kopeckého.

Chicago si však riadne skomplikovalo situáciu, keď v nedeľu večer SELČ s Detroitom prehralo 3:4, pričom súper nehral o "nič", lebo mal už ako víťaz svojej divízie zabetónovanú tretiu postupovú priečku v Západnej konferencii. Ak by bol Dallas nad Minnesotu, ktorá sa tiež nijakým smerom nemohla pohnúť z nepostupovej pozície, vyhral v 65 minútach, Blackhawks by boli dopadli podobne ako noc predtým Carolina. Tá podľahla Tampe, istej piatej na východe a prenechala poslednú ôsmu miestenku NY Rangers s Mariánom Gáboríkom. Pre Chicago má však jeho "postupová" prehra aj iné rozmery - úradujúci šampión sa z 8. priečky stretne s víťazom celej časti a suverénom súťaže Vancouverom. V prípade zisku bodu by sa čierni jastrabi boli posunuli na siedme a v prípade akéhokoľvek víťazstva dokonca na piate miesto mimoriadne vyrovnanej vetvy.

Proti Detroitu mal Hossa asistenciu a Tomáš Kopecký sa nepresadil. V záverečnom sete piatich zápasov sa predstavil zo Slovákov ešte Peter Budaj a doviedol Colorado k víťazstvu 4:3 po predĺžení nad Edmontonom. Cenu Arta Rossa pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti získal Švéd Daniel Sedin z Vancouveru za 104 bodov (41 gólov a 63 asistencií). Napodobnil tak svoju dvojičku Henrika, ktorý vlani "urobil" 112 bodov a bratia sa tak zapísali do historických štatistík. Cenu pre najlepšieho strelca (Maurice Richard Trophy) si na júnovom galavečere prevezme Corey Perry z Anaheimu za rovných 50 bodov. Naprázdno neobíde ani Zdeno Chára, ktorému sa ušla minoritná Bud Light Plus-Minus Award, keďže s 33 bodmi vyhral "tabuľku pravdy". Ja však možné, že kapitána Bostonu nominujú medzi tromi kandidátmi aj na prestížnu Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu súťaže, ktorú už raz získal. Ešte pravdepodobnejšia je premiérová nominácia Ľubomíra Višňovského, ktorý sa so 68 bodmi stal jasne najproduktívnejším zadákom dlhodobej časti NHL.

NHL v závere základnej časti veľa radostí slovenským fanúšikom neurobila. Pre domáce MS vygenerovala iba silné brankárske duo Jaroslav Halák, Peter Budaj a možno obrancu Milana Jurčinu. Naopak, zranenie vyradilo z účasti útočníka Mareka Svatoša. Na poslednú chvíľu sa do bojov o Stanleyho pohár dostali Gáborík, Hossa a Kopecký. No generálny manažér slovenskej reprezentácie Peter Bondra bude ešte pred začiatkom šampionátu minimálne jednu takúto záležitosť riešiť - pre MS sa uvoľní zo vzájomného stretu v 1. kole play off NHL buď Andrej Meszároš (Philadelphia) alebo jeho krajan-obranca Andrej Sekera (Buffalo).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona