Hossa a Gáborík odložili kamarátstvo do konca play-off

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 12:58 • 2 min
Hossa a Gáborík odložili kamarátstvo do konca play-off

LOS ANGELES - Kto bude lepší z dvojice slovenských hokejových Mariánov? Pýta sa denník Los Angeles Times v súvislosti s aktuálnou sériou finále Západnej konferencie NHL medzi Los Angeles Kings a Chicagom Blackhawks.

slovakia

left justify in out

Oporou Chicaga je už niekoľko rokov slovenský krídelník Marián Hossa, v tíme Los Angeles momentálne odvádza výborné služby Marián Gáborík, s deviatimi gólmi najlepší kanonier play-off NHL.

 

"Je to rodený strelec. Stačí, ak mu dáte kúsok priestoru, a on to skvelým spôsobom využije. Je rýchly a zakončuje vtedy, keď to najmenej očakávate. Stačí mu sekunda po prebratí puku. Dostane sa pred vás a uniká smerom k bránke," chválil Hossa Gáboríka. 

 

L.A. Times pripomína, že Hossa a Gáborík sú vzhľadom na množstvo odohraných stretnutí a vysokú produktivitu vysoko oceňovanými a váženými hráčmi v NHL. Tridsaťdvaročný Gáborík strelil v najslávnejšej profilige 347 gólov, o tri roky starší Hossa ich má na konte 464. Obaja sa poznajú už od detských čias, keďže vyrastali v Trenčíne, kde dodnes bývajú na jednej ulici. Gáborík sa v mladosti viac na ľade stretával s Mariánovým mladším bratom Marcelom, ktorý momentálne hráva za Dinamo Riga, ale má za sebou aj kariéru v NHL. 

 

"Bývame obaja v našom rodnom meste a máme k sebe blízko. Často sa stretávame v období po sezóne a boli sme v kontakte aj do začiatku tejto sérii medzi Chicagom a Los Angeles. Teraz sa však situácia zmenila. Nebavíme sa spolu, nedávame si stávky, sme súperi," upozornil Gáborík. "Keď som bol ešte oveľa mladší, chodieval som sa pozerať, ako hrajú hokej deti. Marián bol vždy ten, kto strieľal góly. Takže poznáme sa naozaj dlho," povedal o Gáboríkovi Marián Hossa. 

 

K momentálnej situácii, keď proti sebe bojujú o postup do finále NHL, Marián Hossa dodal: "Teraz spolu dva týždne vôbec nehovoríme. Riešime len svoj hokejový biznis na ľade. Keď bude po všetkom a naša séria play-off sa skončí, normálne budeme znova kamarátmi." 

 

Je všeobecne známe, že zatiaľ čo Hossa má v zbierke dve víťazstvá v Stanleyho pohári v drese Chicaga a na konte ďalšie dve finálové série, Gáborík na svoj prvý Stanley Cup aj postup do finále zatiaľ iba čaká. Jeho maximum bolo zatiaľ dvakrát finále konferencie: v roku 2003 v drese Minnesoty na Západe podľahol Anaheimu a v roku 2012 ako hráč NY Rangers nestačil vo finále Východu na New Jersey. Teraz má šancu do tretice na postup do finále. S tímom Kings sa po marcovom príchode z Columbusu zžil veľmi rýchlo a je jeho útočnou oporou. 

 

"Jeho zručnosti na ľade hovoria samy za seba. Stať sa súčasťou tímu neznamená len ísť na ľad a odohrať tam zápas. Chce to byť členom mužstva aj vo všetkom, čo sa deje mimo ľadu. A Marián to všetko zvládol výborne. Je to skvelý chlapík," pochváli Gáboríka jeho spoluhráč Justin Williams. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies