Hossa a Chára asistovali, najlepším tímom v lige je už Vancouver

NETKY.SK • 14 Január 2012, 10:26 • 2 min
Hossa a Chára asistovali, najlepším tímom v lige je už Vancouver

Hossa a Chára asistovali, najlepším tímom v lige je už Vancouver

slovakia

left justify in out

img

Bohatú jedenásťzápasovú noc v zámorskej hokejovej NHL ozdobili v noci na piatok dve slovenské asistencie. Marián Hossa z Chicaga asistoval pri výhre svojich nad Minnesotou 5:2, rovnako kapitán bostonských "medveďov" Zdeno Chára si pripísal jeden kanadský bod a jeho tím zdolal Montreal 2:1. 
V dueli tímov Pôvodnej šestky sa v bostonskej TD Garden darilo domácim, ktorým zachytal Tim Thomas znovu na jednotku, keď kryl 33 z 34 striel Habs. "Udržal nás v zápase. Už to urobil niekoľkokrát v minulosti, ale neradi by sme príliš často iba jeho hru využívali v ceste za triumfom. Nemôžete byť šťastný iba po víťazstvách, ale musíte mať dobrý pocit aj z predvedenej hry. Dnes sme nehrali dostatočne dobre," kritizoval svojich zverencov napriek výhre tréner Claude Julien. Chára znovu zaznamenal aj plusku a v tomto hodnotení je najlepší medzi obrancami (+28), v rámci celej ligy je pred ním iba spoluhráč Tyler Seguin (+33). 
Najväčšou mierou k víťazstvu Blackhawks nad Wild prispel Dave Bolland, ktorý napol sieť za Joshom Hardingom dvakrát a pridal aj asistenciu, nováčikovia Jimmy Hayes a Andrew Shaw pridali ruku k dielu zhodne jedným presným zásahom. Hossa si v zápase pridal 29. asistenciu v sezóne a v kanadskom bodovaní ligy je so 46 bodmi na 8. mieste. 
V dueli slovenských obrancov sa tešil z výhry Andrej Meszároš, ktorého Philadelphia zdolala v Nassau Coliseum "ostrovanov" z New Yorku Milana Jurčinu 3:2. Jurčina mal 4 strely a mínusku, Meszároš ohrozil Jevgenija Nabokova v bránke Isles dvakrát. 
Nepochodil ani druhý newyorský tím - výhru Ottawy nad NY Rangers 3:0 zariadili hviezdy stretnutia All Stars Jason Spezza mal 2+0. Erik Karlson 0+2, Milan Michálek 1+0, naviac Craig Anderson 34 zásahmi úplne vygumoval Rangers. Mariána Gáboríka klasifikovali bez strely a pohoršil si aj jednou mínuskou. 
V na góly chudobnom stretnutí zdolalo Calgary Anaheim 1:0 po predĺžení, obranca hostí Ľubomír Višňovský si obohatil štatistiky iba o menší trest. Výhru nad Winnipegom si zaknihovalo San Jose Michala Handzuša, slovenský center mal v stretnutí jednu strelu.
Slovenskí brankári nechytali, prednosť pred Petrom Budajom dostal v Bostone Carey Price, kým Brian Elliott bol v bránke namiesto Jaroslava Haláka pri domácej prehre St. Louis s Vancouvrom 2:3 po predĺžení. Canucks ako minuloroční finalisti bojov o Stanleyho pohár sa po výhre a zaváhaní Rangers dostali na čelo celej ligy.  
Úspech Dallasu 5:4 po nájazdovom rostrele na klzisku Los Angeles zariadil Loui Eriksson, ktorý okrem dvoch gólov v riadnom hracom čase ako jediný premenil svoj samostatný nájazd.

výsledky:
NY Islanders - Philadelphia 2:3, Boston - Montreal 2:1 /za domácich Zdeno Chára 0+1/, Detroit - Phoenix 3:2 sn, Nashville - Colorado 3:2 pp, Chicago - Minnesota 5:2 /v domácom drese Marián Hossa 0+1/, NY Rangers - Ottawa 0:3, Tampa Bay - Carolina 2:5, St. Louis - Vancouver 2:3 pp, Winnipeg - San Jose 0:2, Calgary - Anaheim 1:0 pp, Los Angeles - Dallas 4:5 sn

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona