Hospodárstvo eurozóny sa už začína stabilizovať

NETKY.SK • 15 Január 2013, 07:56 • 2 min
Hospodárstvo eurozóny sa už začína stabilizovať

Hospodárstvo eurozóny sa už začína stabilizovať - Svet Hospodárstvo eurozóny sa už začína stabilizovať. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), podľa ktorej sa vyhliadky jej členských štátov začínajú zlep

slovakia

left justify in out

img

Hospodárstvo eurozóny sa už začína stabilizovať. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), podľa ktorej sa vyhliadky jej členských štátov začínajú zlepšovať a mnohé z veľkých ekonomík už v nadchádzajúcich mesiacoch ožijú. Informovala o tom agentúra RTTNews.
      Podľa organizácie so sídlom v Paríži kľúčový ukazovateľ ďalšieho vývoja pre celý región OECD, tzv. leading economic index (LEI), zostal v novembri 2012 na októbrovej úrovni 10,2 bodu. Ale LEI Spojených štátov a Británie vzrástol, čo naznačuje, že aj hospodárska aktivita v týchto krajinách už začína rásť. A v prípade Indie a Číny viaceré ukazovatele naznačili, že ich ekonomiky naberajú tempo.
      Na dôvažok, aj z eurozóny prišli pozitívne správy, keďže kľúčové ukazovatele ďalšieho vývoja ekonomiky Nemecka, Francúzska a tiež Talianska poukázali na ich stabilitu a rastové vyhliadky.
      Opatrné signály o stabilizácii hospodárskeho rastu prišli aj z Brazílie a Japonska. Naopak, vývoj LEI v Kanade a Rusku aj naďalej signalizuje, že ich rastové vyhliadky sú stále slabé. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies