Hospodársky rast OECD sa mierne spomalil

NETKY.SK • 20 Február 2017, 17:57 • 2 min
Hospodársky rast OECD sa mierne spomalil

PARÍŽ - Reálny rast hospodárstva krajín združených v Organizácii pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD) sa v záverečnom kvartáli minulého roka podľa predbežných odhadov celkovo mierne spomalil na 0,4 percenta po posilnení o 0,5 percenta v treťom štvrťroku.

slovakia

left justify in out

Výrazne sa totiž spomalilo tempo rastu ekonomiky USA, a to na 0,5 percenta v štvrtom kvartáli z úrovne 0,9 percenta v predchádzajúcom štvrťroku.

Spomalil sa aj rast japonského hospodárstva, ktoré sa počas októbra až decembra zväčšilo o 0,2 percenta po raste o 0,3 percenta v predošlých troch mesiacoch. OECD o tom informovala v pondelok na svojej internetovej stránke.

Ekonomika Európskej únie počas októbra až decembra posilnila rovnako ako v predošlom kvartáli, a to o 0,5 percenta. Hospodárstvo eurozóny v štvrtom kvartáli tiež vzrástlo rovnako ako v treťom štvrťroku, a to o 0,4 percenta. Ani tempo rastu hrubého domáceho produktu Veľkej Británie sa nezmenilo a v poslednom štvrťroku vlaňajška posilnil o 0,6 percenta, čiže rovnako ako počas júla až septembra.

 

Rast ekonomík Nemecka a Francúzska sa však zrýchlil. Hospodárstva oboch krajín počas októbra až decembra posilnili o 0,4 percenta. V predošlom štvrťroku nemecká ekonomika vzrástla o 0,1 percenta a francúzska o 0,2 percenta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona