Hospodársky rast Nemecka sa spomalí

NETKY.SK • 11 September 2012, 11:36 • 2 min
Hospodársky rast Nemecka sa spomalí

Hospodársky rast Nemecka sa spomalí - Svet Hospodársky rast Nemecka sa spomalí v reakcii na spomaľovanie vyspelých ekonomík. Vyhlásil minister financií Wolfgang Schäuble, ktorý dnes v parlamente predstavil návrh federálneho rozpočtu na rok 2013.

slovakia

left justify in out

img

Hospodársky rast Nemecka sa spomalí v reakcii na spomaľovanie vyspelých ekonomík. Vyhlásil minister financií Wolfgang Schäuble, ktorý dnes v parlamente predstavil návrh federálneho rozpočtu na rok 2013.
      Navrhovaný rozpočet vo výške 302,2 miliardy eur zahŕňa aj 18,8 miliardy eur, ktoré si spolková vláda plánuje požičať na budúci rok. Táto suma je však výrazne nižšia, ako 32 miliárd eur, ktoré si Berlín požičia na trhoch v tomto roku.
      "Hospodársky rast sa spomaľuje," vyhlásil Schäuble a upozornil, že Európa i celý svet budú aj v nasledujúcich mesiacoch čeliť dlhovej kríze eurozóny. Zdôraznil však, že Nemecko bude vďaka ekonomickým reformám, ktoré prijalo v uplynulých rokoch, oveľa odolnejšie voči kríze.
      "Nemeckých podnikateľov táto kríza zasiahne menej," povedal minister a dodal, že najväčšia európska ekonomika je teraz oveľa odolnejšia voči otrasom na trhoch. Očakáva tiež, že rozpočtový schodok Nemecka sa aj s pôžičkami spolkových vlád a centrálnej vlády bude pohybovať pod povolenou hranicu 3 % hrubého domáceho produktu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies