Hospodársky rast eurozóny je prislabý na tvorbu pracovných miest

NETKY.SK • 11 September 2015, 09:58 • 2 min
Hospodársky rast eurozóny je prislabý na tvorbu pracovných miest

FRANKFURT - Hospodársky rast v eurozóne je naďalej príliš slabý na to, aby sa vytvoril dostatok pracovných miest Uviedol to člen Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Benoit Coeuré pre noviny ERRA.

slovakia

left justify in out

"Rast stále nie je dosť silný na to, aby sa vytvoril dostatok pracovných miest," povedal. "Keď je nízka miera inflácie, najlepší spôsob, ako dosiahnuť cieľový dvojpercentný rast, je podporiť ekonomickú aktivitu," povedal Coeuré. "Dnes sú teda rast a zamestnanosť nevyhnutnými podmienkami pre dosiahnutie cenovej stability," doplnil.


Ekonomika eurozóny aj celej Európskej únie sa podľa sezónne upravených údajov v druhom štvrťroku tohto roka medzikvartálne zväčšila o 0,4 %. Medziročne sa hrubý domáci produkt (HDP) eurozóny v druhom štvrťroku zväčšil o 1,5 % a hospodárstvo celej únie vzrástlo o 1,9 %. Vyplýva to z druhého odhadu, ktorý v utorok zverejnil štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Medziročná inflácia v eurozóne bola v júli podľa Eurostatu na úrovni 0,2 % a v rámci celej Európskej únie boli júlové ceny v porovnaní s júlom minulého roka vyššie o 0,1 %.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona