Hospodárske noviny: TOP zákazka vlády smeruje k zvratu

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 09:34 • 2 min
Hospodárske noviny: TOP zákazka vlády smeruje k zvratu

BRATISLAVA - Ešte pred časom sa zdalo, že Železnice SR budú musieť výber firmy TSS Grade na modernizáciu trate Zlatovce - Trenčianska Teplá prehodnotiť. Rozhodol tak Úrad pre verejné obstarávanie, ktorý vyčítal železniciam diskrimináciu ostatných účastníkov tendra.

slovakia

left justify in out

Teraz sa však situácia môže zmeniť. Krajský súd v Bratislave 27. júna verdikt tendrového úradu zrušil, píšu dnešné HOSPODÁRSKE NOVINY. "Dôvodom je nesprávne právne posúdenie veci a zistenie skutkového stavu, ktoré je nepostačujúce pre rozhodnutie", vysvetlila predsedníčka senátu Nora Majerníková. Štát vlani priklepol zákazku spoločnosti TSS Grade, ktorej ponuka bola v porovnaní s ponukou spoločnosti Skanska vyššia. Verdikt súdu zatiaľ nie je právoplatný. 

Tendrový úrad sa môže voči jeho rozhodnutiu odvolať. V prípade odvolania by spor putoval na Najvyšší súd. Či však tak úrad spraví, nespresnil. Svoj postup zverejní po analýze včerajšieho verdiktu súdu. "ŽSR vítajú rozhodnutie súdu, avšak bližšie sa vyjadria až po doručení rozsudku a jeho preštudovaní", uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR. Ministerstvo dopravy ani Skanska výrok súdu nekomentovali. Viac informácií prináša denník na str. 4 v príspevku s názvom "TOP zákazka vlády smeruje k zvratu. Stavba môže pokračovať".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona