Hospodárska a sociálna rada za hodinu odobrila dvanásť bodov

NETKY.SK • 19 Február 2018, 12:49 • 2 min
Hospodárska a sociálna rada za hodinu odobrila dvanásť bodov

BRATISLAVA - Hospodárska a sociálna rada SR na svojom pondelkovom rokovaní jednomyseľne posunula do ďalšieho legislatívneho procesu všetky legislatívne návrhy, o ktorých spoločne rokovala.

slovakia

left justify in out

Po rokovaní tripartity to uviedol jej šéf a súčasne minister práce a sociálnych vecí Ján Richter. "Za šesť rokov to bola najrýchlejšia a najefektívnejšia Hospodárska a sociálna rada," povedal. Zamestnávatelia, odborári a zástupcovia vlády pritom spoločne odsúhlasili dvanásť bodov rokovania za približne hodinu. Ako uviedol Richter, je to dôkazom toho, že k navrhovaným legislatívnym zmenám bol vedený dobrý sociálny dialóg.

Súčasťou rokovania bol návrh novely zákona o energetike. Novela zákona podľa rezortu hospodárstva zohľadňuje dodatočné požiadavky Európskej komisie k transpozícii tretieho energetického balíčka. Návrh novely zákona komplexne upravuje stav núdze v elektroenergetike, predchádzanie takémuto stavu núdze, skúšku stavu núdze v elektroenergetike, či súvisiace práva a povinnosti účastníkov trhu s elektrinou. Legislatívny návrh upravuje aj spôsob vyhlasovania a oznamovania stavu núdze v elektroenergetike a obmedzujúcich opatrení v elektroenergetike a ďalšie podmienky, ktoré so stavom núdze v elektroenergetike, predchádzaním stavu núdze v elektroenergetike a skúškami stavu núdze v elektroenergetike súvisia.

Tripartita odobrila aj návrh nového zákona o zájazdoch, spojených službách cestovného ruchu a niektorých podmienkach podnikania v cestovnom ruchu. Ide o transpozíciu európskej smernice o balíkoch cestovných služieb a spojených cestovných službách. "Účelom smernice a návrhu zákona je zabezpečiť vysokú úroveň ochrany cestujúcich a zároveň prispieť k posilneniu transparentnosti a právnej istoty aj na strane obchodníkov," uviedlo ministerstvo hospodárstva ako predkladateľ návrhu zákona. Ústrednou témou navrhovaného zákona je zabezpečenie ochrany pre prípad úpadku cestovnej kancelárie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies