Hospitalizovaný Mubarak oslabol - odmieta stravu, prijíma len tekutiny

NETKY.SK • 27 Júl 2011, 08:21 • 2 min
Hospitalizovaný Mubarak oslabol - odmieta stravu, prijíma len tekutiny

Hospitalizovaný Mubarak oslabol - odmieta stravu, prijíma len tekutiny - Politika Hospitalizovaný bývalý egyptský prezident Husní Mubarak, ktorý má na budúci týždeň predstúpiť pred súd, je fyzicky výrazne oslabený, pretože odmieta tuhú stravu a prijíma ib

slovakia

left justify in out

img

Hospitalizovaný bývalý egyptský prezident Husní Mubarak, ktorý má na budúci týždeň predstúpiť pred súd, je fyzicky výrazne oslabený, pretože odmieta tuhú stravu a prijíma iba tekutiny. Informovala o tom dnes oficiálna egyptská tlačová agentúra MENA.
      Mubarak, ktorého budú súdiť v súvislosti so zabíjaním protivládnych demonštrantov, "úplne odmieta jesť a konzumuje iba niektoré tekutiny a ovocné šťavy. Schudol a oslabol", citovala agentúra šéfa nemocnice, kde v súčasnosti exprezidenta ošetrujú.
      Podľa iného zdroja sa lekári v najbližších hodinách rozhodnú, či pacientovi budú podávať infúziu alebo naďalej bežnú stravu, preto množstvo potravy, ktoré teraz prijíma, "nestačí na prežitie".
      Mubarak pod nátlakom masových protestov odstúpil vo februári z funkcie a počas vypočúvania ho postihla srdcová slabosť. Hospitalizovali ho v nemocnici v Šarm aš-Šajchu, kam sa s rodinou utiahol po odstúpení. Jeho právny zástupca vtedy argumentoval, že Mubarak má rakovinu žalúdka a preto nie je zdravotne spôsobilý zodpovedať sa pred súdom.
      Bývalého prezidenta zatkli, pre zlý zdravotný stav ho však strážia v nemocnici.
      O Mubarakovom zdravotnom stave egyptské médiá často špekulujú, pretože 3. augusta sa má začať proces, v ktorom je obžalovaný zo zneužitia právomocí a zodpovednosti za smrť vyše 840 demonštrantov počas 18 dňoch nepokojov prebiehajúcich pred jeho zvrhnutím.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies