Hospitalizovali speváčku Lorettu Lynn

NETKY.SK • 6 Máj 2017, 11:35 • 2 min
Hospitalizovali speváčku Lorettu Lynn

LOS ANGELES - Americkú country speváčku a skladateľku Lorettu Lynn museli hospitalizovať.

slovakia

left justify in out

Osemdesiatpäťročnú interpretku previezli vo štvrtok večer do nemocnice v meste Nashville v Tennessee po tom, ako vo svojom dome v Hurricane Mills utrpela mozgovú príhodu. Informáciu potvrdila v piatok publicistka spoločnosti Sony Music Maria Malta. Podľa vyhlásenia na speváčkinej oficiálnej webstránke rodáčka z Kentucky reaguje a odborníci očakávajú jej úplné zotavenie, musí si však na istý čas oddýchnuť od vystupovania. Lynn preto presunula termíny nadchádzajúcich koncertov, o ktorých budú jej zástupcovia neskôr.

Loretta Lynn odštartovala hudobnú kariéru na začiatku 60. rokov minulého storočia. Svoju prvú štúdiovku Loretta Lynn Sings uviedla na trh 1963. Po nej nasledovalo ďalších štyridsať albumov, z ktorých zatiaľ posledný s názvom Full Circle vydala vlani v marci. Okrem toho má na konte napríklad dva vianočné albumy, 26 kompilácií, dva živáky či jedenásť nahrávok obsahujúcich duetá s Conwayom Twittym. Je držiteľkou troch cien Grammy. V roku 1976 vydala autobiografiu Coal Miner's Daughter, na základe ktorej vznikol v roku 1980 rovnomenný film. Speváčku v ňom stvárnila Sissy Spacek, ktorá za svoj výkon získala Oscara. Lynn okrem toho vydala ďalšie dve autobiografie Still Woman Enough (2002) a Honky Tonk Girl: My Life in Lyrics (2012).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies